Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έξι έργα υποδομών και ποιότητας ζωής υλοποιεί ο δήμος Μύκης  

Έξι έργα υποδομών και ποιότητας ζωής υλοποιεί ο δήμος Μύκης  

0

Αγροτική οδοποιία για την βελτίωση της προσβασιμότητας μεταξύ των οικισμών – Πάρκο αναψυχής στην Πάχνη  – Διαμόρφωση οδού Γλαύκης  – Πάχνης

 

Ξεκινάει ο Βιολογικός Κενταύρου και  το δίκτυο αποχέτευσης –  Κατασκευή τοιχίου στήριξης στον Εχίνο –  Έτοιμος ο ξενώνας στα Λουτρά – Αναμένεται ο  εξοπλισμός για  τα έξι επιπλέον δωμάτια

 

 

Έξι έργα πολύ σημαντικά για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών του  υλοποιεί ο δήμος Μύκης Πρόκειται για έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από διάφορα προγράμματα αλλά και ίδιους πόρους του δήμου έχουν δημοπρατηθεί και πολλά εξ αυτών έχουν  ξεκινήσει οι  εργασίες. Ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν εκφράζει την ικανοποίησή του που ως δημοτική αρχή κατάφερε να δρομολογήσει και να υλοποιήσει έργα πολύ σημαντικά για τον δήμο που αφορούν την καθημερινότητα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αγροτική οδοποιία για την βελτίωση της προσβασιμότητας μεταξύ των οικισμών

Η αγροτική οδοποιία που συνδέει οικισμούς μεταξύ τους και τους κτηνοτρόφους με τις  εκτροφές τους ήταν ένα ζητούμενο στο δήμο Μύκης  που έχει ένα ευρύ δίκτυο οικισμών. Έτσι ο δήμος για να βελτιώσει τη προσβασιμότητα απορροφώντας πόρους 500.000 ευρώ από το ΥΠΑΑΤ έχει  δημοπρατήσει ήδη έργο αγροτικής οδοποιίας το οποίο και έχει ήδη ξεκινήσει. Εκτελούνται έργα ασφαλτοστρώσεων στον Κένταυρο, Τρίγωνο, Εχίνο, Σμίνθη Πάχνη και Γλαύκη.

Πάρκο αναψυχής στην Πάχνη

Ένα πάρκο αναψυχής που περιλαμβάνει παιδική χαρά, γήπεδο 5Χ5, ποδηλατόδρομο, κιόσκια, σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στο κέντρο του οικισμού Πάχνη το οποίο έχει  μισθωθεί από τον δήμο, βρίσκεται στα τελειώματά του και μετά από δύο μήνες θα παραδοθεί στους κατοίκους του οικισμού. Το έργο έχει  χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με 400.000 ευρώ και είναι το πρώτο  πάρκο αυτού του είδους που γίνεται  στον δήμο.

Διαμόρφωση οδού Γλαύκης  – Πάχνης

Σ’ ένα επικίνδυνο σημείο του δόμου Γλαύκης – Πάχνης με στροφές και κατηφόρα, στο οποίο έχουν σημειωθεί  πολλά τροχαία ατυχήματα παρεμβαίνει με έργο αναμόρφωσης ο δήμος προκειμένου να αυξήσει την οδική ασφάλεια. Το έργο κόστους 180.000 ευρώ περιλαμβάνει διαμόρφωση και  εξομάλυνση των επικίνδυνων στροφών, δημοπρατήθηκε και  ξεκινούν  οι  εργασίες.

Κατασκευή τοιχίου στήριξης στον Εχίνο

Ένα έργο άμεσης προτεραιότητας ξεκίνησε να κατασκευάζεται  στον Εχίνο. Αφορά την κατασκευή τοιχίου στήριξης 70 μέτρων καθώς το προηγούμενο που στήριξε μια ολόκληρη γειτονιά παρουσίασε προβλήματα στατικότητας. Το έργο είναι της τάξης των 780.000 ευρώ.

Ξεκινάει ο Βιολογικός Κενταύρου και  το δίκτυο αποχέτευσης

Το συγκεκριμένο έργο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης ήταν όνειρο πολλών ετών. Πρόκειται για  τον Βιολογικό του Κενταύρου μαζί με το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού. Δύο έργα με αρχικό συνολικό προϋπολογισμό , 3,5 εκ. ευρώ ο  Βιολογικός και  800.000 ευρώ το δίκτυο αποχέτευσης.

Έτοιμος ο ξενώνας στα Λουτρά – Αναμένεται ο  εξοπλισμός για  τα έξι επιπλέον δωμάτια

Στην τελικά ευθεία βρίσκεται  το έργο στα Λουτρά των Θερμών. Τα δύο χαμάμ έχουν ολοκληρωθεί όπως και το κτήριο του ξενώνα και απομένει η προμήθεια των επίπλων για  να ανοίξουν τα έξι δωμάτια προς χρήση του κοινού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…