Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

0

Από νωρίς στον εθισμό
Σε κάποια γωνιά του ανενεργού εδώ και χρόνια Σιδηροδρομικού Σταθμού Ξάνθης, κάποιοι νεαροί κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα ναρκωτικά.
Όχι με τα συνηθισμένα μέσα όπως χασίς και άλλα, που κοστίζει η αγορά τους, αλλά με το αέριο που υπάρχει στα φιαλάκια υγραερίου!
Αψευδής μαρτυρία η φωτογραφία που μας προσκόμισε συμπολίτης.
Στο φιαλάκι οι νεαροί χρήστες ανοίγουν τρύπες και το εξερχόμενο αέριο το εισπνέουν μέχρι ναρκώσεως.
Τραγικό θα πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας. Θύματα δε όλης της υπόθεσης, νεαροί τσιγγάνοι που ήρθαν στο Δροσερό από τον Έβρο. Άτομα επικίνδυνα ακόμη και για τους ίδιους τους παλιούς Δροσερίτες.
Γ.Δ.


“Ευκαιρίες”
Συζητούσε η παρέα διάφορα θέματα και κάποια στιγμή προσέγγισε το θέμα της «ευκαιρίας» στη ζωή. Στην προσωπική, συναισθηματική και επαγγελματική πλευρά που η ευκαιρία στη σωστή στιγμή μπορεί να είναι σημαντικά θετική ή αρνητική.
Κι αυτό γιατί οι ευκαιρίες δεν είναι συχνές, δεν είναι κυρίως παντοτινές ή δεν παρουσιάζονται πολλές φορές. Μάλιστα οι πρόγονοί μας έλεγαν κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για την ευκαιρία. Την εμφάνιζαν ως μια όμορφη γυναίκα η οποία είχε μαλλιά από μπροστά. Αν ήσουν έτοιμος και τολμηρός την έπιανες από τα μαλλιά. Εάν την άφηνες να σε προσπεράσει τότε ήσουν χαμένος, διότι η ευκαιρία από πίσω ήταν φαλακρή.
Συμπέρασμα: Ναι στην ευκαιρία αλλά αξία έχει να την αρπάξεις την κατάλληλη στιγμή. Αν την χάσεις την στιγμή, πάει η ευκαιρία, σε προσπερνάει και πάει για παραπέρα.
Γ.Δ.


Καλή αρχή
Τελικά θα γίνει. Θ’ αργήσει λίγο, κανένα χρόνο για να ξεκινήσει, και το 2025 να ολοκληρωθεί.
Για το μεγάλο Αρδευτικό έργο ο λόγος, από νερό του Νέστου. Μεγάλο, σοβαρό έργο υποδομής για τον πρωτογενή τομέα, που οι Καβαλιώτες οικολόγοι καθυστέρησαν κατά είκοσι χρόνια από στενή τοπικιστική αντίληψη που την κάλυψαν με δήθεν περιβαλλοντικά προβλήματα.
Τελικά το έργο μπήκε στις ράγες και θα γίνει, διότι ξεκίνησε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιοσημείωτο είναι πως ο τρόπος χρηματοδότησης θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή συγχρηματοδότηση ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια, ενώ οι αγρότες δεν θα έχουν επιβάρυνση παρά το τέλος χρήσης μέσω ΤΟΕΒ κι αυτό μειωμένο.
-Να πούμε καλή αρχή;  Ας την πούμε κι ας γίνει.
Γ.Δ.


Ασάφεια νόμου και ανοησία
Το είπα πρόσφατα πως είμαστε άνθρωποι των άκρων. Του ύψους ή του βάθους και διαβάστε τι συμβαίνει στη μικρή μας χώρα και πιο ιδιαίτερα σε μας, εδώ στην Ξάνθη.
Στην περιοχή Μυρωδάτου στην παραλία, βρέθηκε τραυματισμένη στα πόδια μια κουκουβάγια. Ειδοποιήθηκε ο Εθνικός Φορέας διάσωσης και φροντίδας της άγριας πανίδας, παρέλαβε το πτηνό και αφού το φρόντισε, το τοποθέτησε σε ειδικό σκεύος πήγε στο ΚΤΕΛ Ξάνθης για να σταλεί στη Θεσσαλονίκη για θεραπεία στο εκεί κέντρο θεραπείας. Όμως, λόγω ασάφειας του σχετικού νόμου, ο υπάλληλος του ΚΤΕΛ δεν δέχτηκε την παραλαβή του πτηνού.
Από την άλλη, υπήρξε η ανόητη παρέμβαση πριν από καιρό κάποιου δήθεν ευαίσθητου, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΤΕΛ γιατί μεταφέρει άγρια ζώα! Μάλιστα η διοίκηση βρέθηκε κατηγορούμενη.
Το θέμα σήμερα είναι πως η μεταφορά τραυματισμένων ζώων δεν μπορεί να υλοποιηθεί για θεραπεία τους στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας ασάφειας του νόμου και της ανοησίας κάποιου δήθεν ευαίσθητου.
Γ.Δ.


«Μια κι έξω» τα ονόματα
Διαφορετική τακτική ακολουθεί όπως όλα δείχνουν, τόσο ο Στράτος Κοντός όσο και ο νυν δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης. Για το θέμα των υποψηφίων συμβούλων ο λόγος.
Απ’ ότι μέχρι στιγμής δείχνουν τα πράγματα, οι δύο επικεφαλής θ’ ανακοινώσουν τα ονόματα του συνδυασμού τους «μια κι έξω». Δηλαδή συνολική ανακοίνωση κι όχι αποσπασματική όπως ο Μελισσόπουλος που συχνά αναρτά τους νέους υποψήφιους συμβούλους του.
Έτσι, ας μην προβληματίζονται οι φίλοι των δύο ανθυποψήφιων. Κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και θα τα ανοίξουν την ώρα που πρέπει.
Γ.Δ.


Οι δύο όψεις
Με την ευκαιρία και μια σημειολογική αναφορά που έχει άμεση σχέση με το παραπάνω σχόλιο.
Λοιπόν, είναι αποδεκτό σε μεγάλο ποσοστό ότι στις δημοτικές εκλογές τη νίκη την φέρνουν οι δυναμικοί, αγαπητοί, πετυχημένοι στη ζωή και τη δουλειά τους υποψήφιοι σύμβουλοι.
Αυτοί δηλαδή «μαζεύουν» τις ψήφους και δημιουργούν την πλειοψηφία· γιατί ακριβώς έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και τους εμπιστεύονται οι δημότες.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που αφορά την προσωπικότητα του επικεφαλής. Ο υποψήφιος δήμαρχος που χαίρει εκτίμησης και ο οποίος είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, αυτός που ανοίγει δρόμους, που έχει όραμα για τον δήμο του, που επιθυμεί να προσφέρει.
Γ.Δ.


Πάντα στη μέση το σωστό
Βέβαια, το σωστό βρίσκεται στη μέση, στο κέντρο της υπόθεσης. Δηλαδή, το ιδανικό είναι και στις δύο σωστές όψεις που ανέφερα παραπάνω.
Η πρώτη της προσωπικότητας του επικεφαλής που προσελκύει και κερδίζει την εμπιστοσύνη των δημοτών, στοιχεία απαραίτητα όπως και άλλα βέβαια και το δεύτερο, η αξιόλογη παρουσία στην κοινωνία των υποψηφίων συμβούλων.
Κερδίζει το παιγνίδι δηλαδή ο συγκερασμός των δύο πλευρών που οδηγεί στη νίκη.
Το πρόσωπο το αρχηγού σημαντικό, αλλά το ίδιο άξιοι και ικανοί οι υποψήφιοι σύμβουλοι.
Ιδανική περίπτωση θα πω που είναι το ζητούμενο και μακάρι να μας προκύψει και μας, στο δρόμο της άριστης επιλογής.
Γ.Δ.


Μαίνονται οι πυρκαγιές – Έπεσε Canadair – Να αποδοθούν ευθύνες
Πριν 3 μέρες συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την φονική πυρκαγιά το Μάτι που κόστισε την ζωή 100 ανθρώπων. 100 ανθρώπων που είχαν φρικιαστικό θάνατο. Και φέτος πάλι είμαστε σε περίοδο με παρατεταμένο καύσωνα και παρατεταμένων πυρκαγιών στην Ρόδο , στην Εύβοια, στην Κέρκυρα. Χθες είχαμε ένα τραγικό γεγονός. Πιστοί στον καθήκον τους στην μάχη της φωτιάς αγνοούνται οι χειριστές του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είμαστε σε πόλεμο  με τις πυρκαγιές και ότι έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας. Έτσι ακριβώς. Οι αρμόδιες αρχές κάνουν την δουλειά τους. Κι εμείς όμως θα πρέπει να είμαστε ευσυνείδητοι και ευαισθητοποιημένοι και νομότυπη. Δεν νοείται να ακούμε ότι αγρότης έκαιγε ξερά χόρτα στο χωράφι. Δεν είναι αμέλεια αυτό και δεν μπορεί να την γλυτώσει με ένα πρόστιμο, είναι εγκληματική πράξη.
Γι’ αυτό ίσως να ξαναεξετάσουν το νομικό πλαίσιο.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…