Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 14 προσλήψεις ΥΕ στο Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης

14 προσλήψεις ΥΕ στο Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης

1

Αιτήσεις έως την Παρασκευή 4 Αυγούστου

 

Ο δήμος Ξάνθης ανακοινώνει την  πρόσληψη,  με  σύμβαση  εργασίας  ιδιωτικού  δικαίου  ορισμένου  χρόνου,  συνολικά δεκατέσσερα (14)  ατόμων  για  την κάλυψη  εποχικών  ή  παροδικών  αναγκών του Δήμου Ξάνθης.

 

Αναλυτικότερα:

 

Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Κλάδος / Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
Δήμος Ξάνθης Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων/ ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων 8 μήνες 2
Δήμος Ξάνθης Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων/ ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων 8 μήνες 7
Δήμος Ξάνθης Τμήμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων/ΥΕ Εργατών Ταφής -Εκταφής 8 μήνες 5

 

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Έως 216 σχολικές καθαρίστριες θα προσλάβουν οι 4 δήμοι του νομού μας

 

Με 15.357 προσλήψεις καθαριστριών ενισχύονται οι δήμοι της χώρας με σκοπό την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο καθώς και ο αριθμός πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Ειδικότερα ο συνολικός αριθμός προσλαμβανομένων ανέρχεται σε 15.357 άτομα και ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού 46.527 ώρες.

Σύμφωνα με Έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά Δήμο ισοδυναμεί με το μέγιστο αριθμό ατόμων ημερήσιας απασχόλησης τριών (3) ωρών και αποτελεί το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων.

Ο Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων.

Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων.

Οι εγκρίσεις προσλήψεων αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων. Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας στα Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σ.Δ.Ε., οι θέσεις θα καλυφθούν από τους τελικούς πίνακες κατάταξης επιτυχόντων–προσληπτέων, οι οποίοι θα προκύψουν από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των οικείων Δήμων για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Οι προσλήψεις στους δήμους της Ξάνθης

 

Δήμοι Μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης Μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ 84,0 28
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ 103,0 34
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 389,0 130
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ 73,0 24

 

Προσλήψεις σε Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία

 

 

Έως τη Δευτέρα βγαίνουν 4 νέες προκηρύξεις  – Η κατανομή των θέσεων

 

Έως τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023, βγαίνουν τέσσερις νέες προκηρύξεις με διαδικασίες “εξπρές”. Πρόκειται για τις προκηρύξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω των οποίων θα προσληφθούν 1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.)

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμόν 4618 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) θα προσληφθούν 1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.)

 

Η κατανομή ανά κλάδο έχει ως εξής:

964 στο Στρατό Ξηράς

430 στο Πολεμικό Ναυτικό

298 στην Πολεμική Αεροπορία

8 στο Κοινό Νομικό Σώμα

Επαγγελματίες Οπλίτες: Πώς οι προσλήψεις

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, οι υποψήφιοι ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους.

Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ. οι άνδρες και 1,55 μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι περνούν από αθλητικές δοκιμασίες.

Προκηρύξεις μονίμων εκπαιδευτικών: 400 νέες προσλήψεις

 

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις – Οι θέσεις ανά διαγωνισμό

 

Ξεκινά σήμερα (25/7) και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου 2023 η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).

Οι νέες προσλήψεις αφορούν εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες των προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής.

Οι προκηρύξεις αυτές είναι:

2ΕΑ/2022

3ΕΑ/2022

4ΕΑ/2022

Προκηρύξεις μονίμων εκπαιδευτικών: 400 νέες προσλήψεις

Οι προς άμεση κάλυψη θέσεις είναι, συνολικά, 400.

Η κατανομή ανά προκήρυξη έχει ως εξής:

 

Προκήρυξη Θέσεις
2ΕΑ/2022 150
3ΕΑ/2022 80
4ΕΑ/2022 170

 

Οι αιτήσεις γίνονται στο ΟΠΣΥΔ. Οι υποψήφιοι επιλέγουν τις περιοχές στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν ως μόνιμοι.

Όσοι εκπαιδευτικοί περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες των προαναφερόμενων προκηρύξεων οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση εντός των προθεσμιών.

ΑΣΕΠ: 600 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία με απολυτήριο Γυμνασίου – Λυκείου

 

Προτεραιότητα στον τομέα της Υγείας δίνει η κυβέρνηση καθώς όπως είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ο τομέας αυτός θα είναι από τους πρώτους που θα στελεχωθεί με 10.000 προσλήψεις.

Νέες προκηρύξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία τα οποία ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό.

 

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το λοιπό επικουρικό προσωπικό έρχεται προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για 600 ακόμη μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία με πτυχίο Γυμνασίου και Λυκείου.

Συγκεκριμένα αναμένεται να καλυφθούν οι εξής ειδικότητες στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων

Κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

Κλάδος ΔΕ Φυλάκων Ασθενών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ

Κλάδος ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού

Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τις ειδικότητες: Νοσοκόμων, Βοηθών Θαλάμου, Μεταφορέων Ασθενών, Νεκροτόμων- Σαβανωτών- Αποτεφρωτών , Τραυματιοφορέων, Φυλάκων Ασθενών.

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων(Παρασκευαστών)

Κλάδος ΔΕ Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων(Παρασκευαστών)

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Αναισθησιολογίας

Κλάδος ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών (Χειριστών – Εμφανιστών)

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Φυσικοθεραπείας

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Διαιτητικής

Κλάδος ΔΕ Μαγειρικής Τέχνης (Μαγείρων)

Κλάδος ΔΕ Ορθοπτιστών

Κλάδος ΔΕ Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων

Κλάδος ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών

Κλάδος ΔΕ Διατροφής ή Διαιτολογίας

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

 mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …