Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βγαίνει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το έργο ανάπλασης στην Λεωφ. Στρατού

Βγαίνει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το έργο ανάπλασης στην Λεωφ. Στρατού

0

Έγινε παραλαβή της μελέτης και κατάρτιση όρων για τον διαγωνισμό – Θα ξεκινήσει από τον κόμβο έως την είσοδο του Δροσερού

 

Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση της Σάρδεων  – 110.000 ευρώ για ευπρεπισμό και έλεγχο στα Κοιμητήρια της Ξάνθης

 

Στον «αέρα» πρόκειται να βγάλει το άμεσο διάστημα ο δήμος Ξάνθης τον διαγωνισμό του έργου ανάπλασης και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας της Λεωφόρου Στρατού. Ήδη η οικονομική επιτροπή ενέκρινε δύο θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που αφορούσαν το έργο αυτό. Ήτοι : Την παραλαβή της μελέτης και την κατάρτιση όρων του διαγωνισμού.

Σε φάση διαγωνισμού το έργο στην Λεωφ. Στρατού

Να σημειώσουμε ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Ειδικότερα η α’ φάση περιλαμβάνει τα έργα από  το  σημείο στο ύψος του 1ο ΕΠΑΛ και του κόμβου και θα επεκταθεί έως τις σιδηροδρομικές γραμμές και την είσοδο στο Δροσερό. Η β΄ φάση περιλαμβάνει το υπόλοιπο κομμάτι εκεί όπου ξεκινά κοντά στην γέφυρα του Κόσυνθου. Γι’ αυτό το κομμάτι υπάρχει  μελέτη όμως εκκρεμούν απαλλοτριώσεις γι’ αυτό θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν. Να σημειώσουμε ότι  πρόκειται  για ένα έργο μέγιστης αναγκαιότητας καθώς έχει  διαπιστωθεί ότι στην οδό αυτή έχουν γίνει πολλά τροχαία και χρήζει βελτιώσεις οδικής ασφάλειας. Το έργο έχει πρoϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ανάκαμψης.

Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση της Σάρδεων

Στην φάση της κατακύρωσης του  4ου πρακτικού της επιτροπής  διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης βρίσκεται το έργο ανάπλασης και  βελτίωσης οδικής ασφάλειας οδού Σάρδεων. Ένα έργο επίσης αναγκαιότητας δεδομένου ότι η οδός Σάρδεων έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

110.000 ευρώ για ευπρεπισμό και έλεγχο στα Κοιμητήρια της Ξάνθης

Προχωράει  ο διαγωνισμός για  την επιλογή αναδόχου για παροχή  υπηρεσιών ευπρεπισμού και ελέγχου στα κοιμητήρια του δήμου και συγκεκριμένα στο κεντρικό και στα έξι (6) περιφερειακά δημοτικά κοιμητήρια, ήτοι, της Χρύσας, των Κιμμερίων, Μορσίνης, τα δύο του Ευμοίρου και του Πετροχωρίου. Να σημειώσουμε ότι οι υπηρεσίες αφορούν  γενικά στην διαχείριση των Κοιμητηρίων και την φύλαξή τους με 2 υπαλλήλους. Η σύμβαση είναι 110.000 ευρώ (+ΦΠΑ) για τρία χρόνια

Τρέχει ο διαγωνισμός για  την ανάπλαση της πλατείας στο  Καρυόφυτο

Εγκρίθηκε από την οικονομική η συγκρότηση επιτροπών για τον διαγωνισμό τού έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση οικοπέδου και κατασκευή πεζόδρομου στον οικισμό Κάτω Καρυοφύτου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…