Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φρίκη στα Άβδηρα με φόλες σε ανυπεράσπιστα ζώα

Φρίκη στα Άβδηρα με φόλες σε ανυπεράσπιστα ζώα

0

Επενέβησαν κάτοικοι του χωριού με ενέσεις ατροπίνης αλλά δεν μπόρεσαν να αποσοβήσουν το μοιραίο για δύο άτυχα τετράποδα

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να γίνει γνωστό το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν ενήλικες και παιδιά στο χωριό των Αβδήρων  την Τετάρτη 7 Ιουνίου λίγο μετά τις 21:00. Δύο από τα αδέσποτα σκυλιά του χωριού ψυχορραγούσαν αφού πρώτα είχαν φάει δηλητηριασμένα δολώματα στη Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Αμέσως έδρασαν ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι κάνοντας ενέσεις ατροπίνης στα άτυχα ζώα οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές ώστε να σώσουν τη ζωή τους. Η ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τείνει να γίνει συνήθεια στο χωριό των Αβδήρων αφού είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που κάποιος εγκληματεί με αυτό το μακάβριο τρόπο απέναντι σε αδέσποτα ζώα που κάθε άλλο παρά επικίνδυνα είναι.

Τα συγκεκριμένα ζώα που έχασαν προχθές τη ζωή τους ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά των σχολείων αφού όπου περπατούσαν δίπλα τους βρίσκονταν αυτά τα γλυκύτατα πλάσματα. Μπροστά στο θέαμα των νεκρών ζώων, πολλά από τα παιδιά λύγισαν και έκλαιγαν καθώς όπως ανέφεραν κάποια «πέθαναν οι φίλοι μας».

Στη Κεντρική Πλατεία βρέθηκαν η αστυνομία και συνεργείο του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αβδήρων, Βλαδίμηρο Γκαζιμπαγιαζίδη, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις φόλες και ο Δήμος προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί».

Μάρτυρες στο χωριό δήλωσαν ότι τα δολώματα ήταν κόκκαλα κοτόπουλου που πιθανότατα είχαν εμποτιστεί με κάποιο αγροχημικό φάρμακο ώστε το δηλητήριο να έχει ισχυρή και αποτελεσματική δράση. Σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να γίνει γνωστό το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε.

Ύστερα από το τελευταίο κρούσμα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, κάτοικοι του χωριού οργανώθηκαν και είναι έτοιμοι να υποβάλουν ομαδικά μηνύσεις ώστε να βρεθεί ο ένοχος που προέβη σε αυτή τη κτηνώδη πράξη καθώς μικροί και μεγάλοι απαιτούν τη δικαίωση της «Ήρας» και του «Δημητράκη».

Να υπενθυμίσουμε ότι η ρίψη «φόλας» και η θανάτωση οποιουδήποτε ζώου αποτελεί εγκληματική πράξη η οποία αποφέρει βαριές ποινές κακουργηματικής μορφής που φτάνουν έως τα 10 χρόνια κάθειρξη και διοικητικά πρόστιμα από 30-50.000 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…