Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το κινητό πλανητάριο STARLAB έλαμψε με την παρουσία του στον Νέο Ζυγό – Το επισκέφθηκαν 540 παιδιά

Το κινητό πλανητάριο STARLAB έλαμψε με την παρουσία του στον Νέο Ζυγό – Το επισκέφθηκαν 540 παιδιά

0

Η διήμερη εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Ο Δήμος Αβδήρων σε συνεργασία με τον Π.Μ.Σ. Παλαιού Ζυγού διοργάνωσε μία εκπαιδευτική δράση με το κινητό πλανητάριο STARLAB η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην πλατεία του Παλαιού Ζυγού.

Οι 540 μικροί μαθητές που επισκέφτηκαν το STARLAB έμειναν άναυδοι στη θέα των ουράνιων σωμάτων και γνώρισα έναν-έναν τους πλανήτες με τη βοήθεια καθηγητών φυσικής οι οποίοι χάρισαν χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.

Mε τo κινητό πλανητάριο STARLAB δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εισαχθούν στον κόσμο της Αστρονομίας και να αποκτήσουν τις σχετικές βασικές γνώσεις. Το StarLab είναι ένα κινητό πλανητάριο το οποίο χρησιμοποιείται στις Η.Π.Α. όπου κατασκευάζεται, καθώς και σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις 12 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 21:00 επισκέφθηκαν το STARLAB νήπια και παιδιά μέχρι Δ’ Δημοτικού και την Τρίτη 13 Ιουνίου από τις 09:00 έως 13:00 παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…