Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πάνω από 3 εκ. ευρώ έδωσε για ασφαλτοστρώσεις ο δήμος Ξάνθης

Πάνω από 3 εκ. ευρώ έδωσε για ασφαλτοστρώσεις ο δήμος Ξάνθης

0

Τρεις εργολαβίες σε τέσσερα χρόνια – Κι άλλα 1.400.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις μέσα στο καλοκαίρι

 

Έργα σε εξέλιξη στην Σταυρούπολη , Κιμμέρια και Ξάνθη

 

«Δρόμους χωρίς λακκούβες» στην πόλη και στους οικισμούς  έχει θέσει  στόχο η δημοτική αρχή Ξάνθης και έτσι από την αρχή τη θητείας της έχει δώσει έμφαση σε έργα ασφαλτοστρώσεων οδών και  διαγραμμίσεων. Συνολικά έχει θέσει σε λειτουργία σε τρεις εργολαβίες με πάνω από 3 εκ. ευρώ για έργα ασφαλτοστρώσεων.

 1.400.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις μέσα στο καλοκαίρι

Πρόκειται για  την τρίτη εργολαβία που αφορά έργα ασφαλτόστρωσης σε οδούς της Ξάνθης, Κιμμερίων, Πετροχωρίου. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό και το  έργο κατακυρώθηκε σε εταιρεία με 1.400.000 ευρώ. Η σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί  σε ένα μήνα αφού ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και μέσα στο καλοκαίρι να αρχίσει το έργο. Να σημειώσουμε ότι  παράλληλα «τρέχει» εργολαβία για τις διαγραμμίσεις.

Έργα σε εξέλιξη στην Σταυρούπολη , Κιμμέρια και Ξάνθη

Σ’ ότι αφορά άλλα έργα που είναι σε φάση συμβασιοποίησης είναι το έργο στους οικισμούς  Δαφνώνα , Νεοχώρι, Γέρακα, Μέγα Εύμοιρο που αφορούν  αντιπλημμυρικό, παρεμβάσεις στην γέφυρα του Γέρακα και διαμορφώσεις οδών. Επίσης έχει  υπογραφεί  η σύμβαση για  την Πεζογέφυρα Κιμμερίων και τώρα γίνεται απομάκρυνση δικτύων ώστε να ξεκινήσει το έργο. Τέλος δημοπρατείται το έργο ανάπλαση της Λεωφόρου Στρατού. Πρόκειται για την α’ φάση του έργου και  περιλαμβάνει κυκλικό κόμβο στο ύψος της Δημοκρίτου  (ΕΠΑΛ)έως τα φανάρια της Μιαούλη (είσοδος Δροσερού). Η β΄ φάση θα προκηρυχθεί όταν ολοκληρωθούν οι  απαλλοτριώσεις.

Άλλα θέματα

Να σημειώσουμε ότι από τα άλλα σημαντικά θέματα που εγκρίθηκαν από την οικονομική  επιτροπή ήταν οικονομικών προσφορών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης χλοοτάπητα Δημοτικών γηπέδων Ξάνθης», οικονομικών προσφορών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Ξάνθης»

Έγκριση της υπηρεσίας, επιλογή του τρόπου εκτέλεσης, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και επιλογή του κριτηρίου ανάθεσης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Υπηρεσίες διαχείρισης στο Κεντρικό και στα έξι (6) περιφερειακά Δημοτικά Κοιμητήρια του Δήμου Ξάνθης»

Τέλος δύο θέματα αφορούσαν διεξαγωγή πλειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας εκμίσθωσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…