Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με τον ΕΦΕΠΑΕ συνεχίζει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ η ΠΑΜΘ

Με τον ΕΦΕΠΑΕ συνεχίζει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ η ΠΑΜΘ

0

Ως ενδιάμεσος φορέας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει ο ΕΦΕΠΑΕ με συμφωνία Μέτιου και Μαρλαφέκα

Με συμφωνία μεταξύ του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο ΕΦΕΠΑΕ ορίζεται ως ενδιάμεσος φορέας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνονται στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Για το σκοπό αυτό, η Περιφέρεια ΑΜΘ εκχωρεί στον ΕΦΕΠΑΕ τη διαχείριση πόρων του ΕΣΠΑ ύψους 52,25 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν στους παρακάτω τομείς δράσεων:

  1. Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων έρευνας και καινοτομίας
  2. Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας
  3. Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
  4. Ενίσχυση επιχειρήσεων για την πρόσληψη προσωπικού υψηλών προσόντων
  5. Υποστήριξη ανέργων για την ίδρυση επιχειρήσεων

Για την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Μέτιος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» κ. Παναγιώτη Κουδουμάκη και στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ.

Στη σύσκεψη που έγινε τονίστηκε το γεγονός ότι συνολικά 27025 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ωφελούνται από δράσεις που υλοποιεί ο ΕΦΕΠΑΕ, συνολικού ύψους 152,1 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία το 50% περίπου είναι πόροι από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και το υπόλοιπο 50% πόροι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…