Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ακίνητα: Έρχεται παράταση για διορθώσεις στο Ε9 που ξεφουσκώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ακίνητα: Έρχεται παράταση για διορθώσεις στο Ε9 που ξεφουσκώνουν τον ΕΝΦΙΑ

0

Μέχρι τέλος Ιουλίου η προθεσμία για τη δήλωση μισθωτηρίων που έχουν λήξει

Χρονικές «ανάσες» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων για να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με την Εφορία δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν δηλώσει τα μισθωτήρια που έχουν λήξει ή έχουν ξεχάσει να δηλώσουν τις αλλαγές σε ενεργά μισθωτήρια έχουν προθεσμία να το πράξουν έως το τέλος Ιουλίου ενώ έρχεται και παράταση για τις διορθώσεις στο Ε9 από τους φορολογούμενους που διαπίστωσαν στο «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ λάθη στα στοιχεία των ακινήτων τους που ανέβασαν το φόρο.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2023 η προθεσμία για τη δήλωση των μισθώσεων που έχουν λήξει έως τα τέλη του 2022.

Όπως ορίζεται στην απόφαση «σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση και της προθεσμίας για την υποβολή εμπρόθεσμων τροποιητικών δηλώσεων Ε9 η οποία εκπνέει κανονικά σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Η παράταση θα αφορά τους φορολογούμενους που διαπίστωσαν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους στο φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…