Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κίνδυνος μόλυνσης από υδράργυρο που βρέθηκε στις βρύσες και στο προαύλιο του σχολείου του Κατραμίου

Κίνδυνος μόλυνσης από υδράργυρο που βρέθηκε στις βρύσες και στο προαύλιο του σχολείου του Κατραμίου

0

Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφάλειας και υγείας Ξάνθης για την περισυλλογή του

Διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους 7 παιδιά, η Διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του σχολείου – Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν μόλυνση – Μυστήριο καλύπτει το πώς βρέθηκε εκεί το επικίνδυνο υλικό

 

Συναγερμός έχει σημάνει σ’ όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας της Ξάνθης μετά  την εύρεση ποσότητας υδραργύρου στο προαύλιο του δημοτικού μειονοτικού σχολείου Κατραμίου. Άμεσα έχουν σπεύσει εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας, της  Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και της υγειονομικής υπηρεσίας Ξάνθης προκειμένου να περισυλλέξουν το επικίνδυνο υλικό και να διασφαλίσουν την υγεία των παιδιών και των δασκάλων.

7 παιδιά με την Διευθύντρια και την υποδιευθύντρια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν μόλυνση

Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι σε εξέλιξη επιχείρηση περισυλλογής του υλικού τόσο στο προαύλιο όπου βρέθηκε και συγκεκριμένα στις βρύσες όσο και στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου που μεταφέρθηκε από τα παπούτσια των μαθητών . Για προληπτικούς λόγους  διακομίστηκαν 7 παιδιά, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του σχολείου στο νοσοκομείο Ξάνθης. Οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν πως οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν μόλυνση.

Μυστήριο καλύπτει το πώς αλλά και το γιατί  βρέθηκε το επικίνδυνο υλικό στο προαύλιο το σχολείου. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η μικροποσότητα που περιέχεται σ’ ένα κοινό θερμόμετρο. Έρευνα διενεργεί η Αστυνομία Ξάνθης.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης: “Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια”

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθη Κώστα Κουρτίδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με θέμα: «Υπολείμματα υδραργύρου»

“Κατά τις 12:30 το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για υπολείμματα υδραργύρου στις βρύσες του Προαυλίου χώρου στο Μειονοτικό

Δημοτικό Σχολείο Π. Κατραμίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι φορείς (ΠΥ Ξάνθης 9η ΕΜΑΚ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, Δήμο Ξάνθης, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Π.Ε. Ξάνθης και Αστυνομία Ξάνθης). Η ποσότητα υδραργύρου απομακρύνθηκε άμεσα.

Για προληπτικούς λόγους τέσσερα (4) παιδιά και δύο (2) δασκάλες εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία τους.

Αναμένουμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πληροφορίες για το εάν κλείσει ή όχι το σχολείο.

Ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ. Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία Ξάνθης για τα περαιτέρω”.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…