Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

0

Αρχίζει το ματς Ι
Λοιπόν, έχουμε και λέμε κάποια προεκλογικά πράγματα.
Πρακτικά το Κοινοβούλιο δεν πρόκειται να ξανανοίξει, καθώς η διάλυση της βουλής αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή τη Δευτέρα 24 Απριλίου, οπότε και θα εγκαινιαστεί επισήμως η προεκλογική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις (πρώτες) κάλπες.
Με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να αντικατασταθούν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και στη θέση τους να οριστούν υπηρεσιακοί υπουργοί.
Γ.Δ.


Αρχίζει το ματς ΙΙ
Είμαστε επομένως σε κανονική προεκλογική περίοδο μετά την ανάπαυλα των γιορτών Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Αρχίζουν οι περιοδείες στα χωριά, οι επισκέψεις των υποψηφίων στα καφενεία που με την ευκαιρία θα δουν κόσμο, θα γίνονται συζητήσεις και βέβαια οι απαραίτητες ζυμώσεις.
Επισκέψεις οι υποψήφιοι θα έχουν- τις ξεκίνησαν μάλιστα κάποιοι- σε Υπηρεσίες, Οργανισμούς και Φορείς για ενημέρωση και γνωστοποίηση των όποιων θεμάτων και εκκρεμοτήτων. Θα βγουν οι σχετικές φωτογραφίες οπωσδήποτε και θ’ ακολουθήσουν τα γνωστά δελτία Τύπου.
Αυτά και άλλα πολλά στο θέμα της δημοσιότητας θα συμβούν και καμία αντίρρηση. Το προεκλογικό παιγνίδι έχει τα επιμέρους που θα πρέπει να τηρηθούν, όπως και η προβολή μέσω των Εφημερίδων, Ραδιοφώνων και Κοινωνικών δικτύων.
Γ.Δ.


Εδώ μάλλον ήρεμα νερά
Στο νομό μας όπως είναι ήδη γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, η προεκλογικές περίοδοι διεξάγονται σε ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο.
Ψιλοεντάσεις φυσικά και θα υπάρξουν, είναι ανθρώπινο και το διακύβευμα μεγάλο της επιτυχίας από την αποτυχία.
Είναι βέβαιο ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των υποψηφίων πως δεν θα διαταραχθούν πέρα από ένα όριο ανεκτό και συνηθισμένο.
Εξάλλου κομματικές αντιπαραθέσεις δεν θα υπάρξουν σε επίπεδο αφισών, εκλογικών κέντρων, μεγάφωνων, πανό και άλλα τέτοια πανηγυρτζίδικα που ευτυχώς γλυτώσαμε. Τώρα τα εκλογικά γραφεία των υποψηφίων υποχρεωτικά είναι σε όροφο, όχι ισόγειο.
Βελτιωνόμαστε μεν, αλλά με αργά βήματα πολύ αργά όταν έχουμε ακόμη χιλιάδες ψηφοφόρους που δεν γνωρίζουν ανάγνωση.
Γ.Δ.


Η απαραίτητη επίσκεψη
Νέα επίσκεψη του γνωστού μας προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ στη Θράκη.
Εθιμοτυπική την ονόμασε και επισκέφθηκε την διοίκηση της Τουρκικής Ένωσης στην Κομοτηνή, τον εκεί ψευτομουφτή και είδε υποψήφιους βουλευτές, πολιτευτές των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μιας και στη συνάντηση ήσαν παρόντες οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν. Ακόμη, είχε συνάντηση με  υποψήφιους δημάρχους των δύο νομών.
Με τη δικαιολογία του Μπαϊραμιού λοιπόν ο Μουσταφά Σεντόπ πραγματοποίησε και τις απαραίτητες επαφές  εν όψει των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.
Γ.Δ.


Ο καθένας με το στόχο του
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ξεκίνησε και επισήμως αν και τυπικά θα «τρέχει» μετά τη διάλυση της Βουλής.
Ουσιαστικά η αναμέτρηση ξεκίνησε και όλοι οι υποψήφιοι έχουν τους στόχους τους για να υλοποιήσουν την εκλογή τους. Διότι, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, επιθυμούν και έχουν στόχο την εκλογή τους. Κανένας δεν κατεβαίνει για να χάσει.
Βέβαια, από την άλλη, ο αριθμός αυτών που θα εκλεγούν από κάθε κόμμα αλλά και ως προς το σύνολο εκλεγομένων στο νομό είναι δεδομένος και είναι τρεις οι θέσεις ως γνωστόν των βουλευτών για το νομό μας.
Έτσι, ο αγώνας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους υποψήφιους βουλευτές, άντε, έστω για τους φερόμενους ως ισχυρότερους από κάθε κόμμα.
Και για την πιθανότητα να ρωτήσει κανείς ποιοι ουσιαστικά έχουν πιθανότητες εκλογής, ένα θα πω. Η κάλπη μόνον ξέρει. Αυτή θα «μιλήσει» στην ώρα της.
Γ.Δ.


Επιστροφή
Επιστροφή στην καθημερινότητα μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και της Ανάστασης.
Τέλος του εορταστικού τριημέρου, για άλλους μεγαλύτερο και για κάποιους άλλους ένα απλό διήμερο.
Τέλος πάντων, τέλος η ραστώνη, επιστροφή στα συνήθη μας έργα. Καλά γιορτάσαμε, εκκλησιαστήκαμε συμμετέχοντας στο θείο δράμα, τσουγκρίσαμε τα αυγά μας, φάγαμε τσουρέκι και μαγειρίτσα, τιμήσαμε το έθιμο και με την κρεατοφαγία όλα καλά.
Βέβαια υπάρχουν κι άλλα που θα έπρεπε να κάνουμε, αλλά ας τ’ αφήσουμε τα δύσκολα για του χρόνου ίσως…
Τώρα, από δω και πέρα έχουμε μπροστά μας τις βουλευτικές εκλογές και μόνον.
Γ.Δ.


Γιορτή του μπαϊραμιού
Κι αν το χριστιανικό Πάσχα και Ανάσταση έχει τελειώσει, στην πολυπολιτιστική κοινωνία μας υπάρχουν και οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι όπως οι Αρμένιοι και οι ελάχιστοι Καθολικοί. Όλοι με τις δικές τους εορταστικές ημερομηνίες. Μάλιστα το Καθολικό Πάσχα γιορτάστηκε μια βδομάδα πριν των Ορθοδόξων.
Έτσι λοιπόν, ανοιξιάτικη θρησκευτική γιορτή έχουν και οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας, του νομού μας.
Ολοκληρώνεται η περίοδος της νηστείας και θα εορτάσουν το Μπαϊράμ στις 21 Απριλίου ημέρα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.
-Καλό Μπαϊράμ λοιπόν, με Υγεία και Αγάπη.
Γ.Δ.


Ένα τροχαίο
Η διακίνηση μεταναστών στον Έβρο είναι μια υπόθεση, εκτός των άλλων και με οικονομικό κέρδος αρκετά υψηλό.
Μάλιστα το κέρδος είναι και από τις δύο πλευρές του ποταμού. Τούρκοι και Έλληνες συνεργάζονται άψογα και αποτελεσματικά, χωρίς αργίες και ωράρια.
Οι μεν φέρνουν τους ανθρώπους μέχρι τον ποταμό και οι δικοί μας τους παραλαμβάνουν και τους προωθούν. Το κέρδος αμοιβαίο και αξιόλογο πέρα από ιδεολογίες και πατριωτισμούς. Υπερέχει και ενώνει το κέρδος.
Προχθές όμως, συνέβη τροχαίο ατύχημα και χάθηκαν άνθρωποι γιατί ο «μεταφορέας» που παρέλαβε το «εμπόρευμα» καταδιωκόμενος μπήκε στην Εγνατία οδό στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο Ι.Χ. που κινούνταν κανονικά.
Έτσι, συνοριοφύλακες, αστυνομικοί και φράχτης πάνε περίπατο. Οι «τρύπες» δουλεύουν νύχτα-μέρα και κινούν τους πρόσφυγες-μετανάστες, όπως θέλετε πέστε τους.
Το πρόβλημα υπάρχει, σίγουρα τα σύνορα πρέπει να ελέγχονται, δε το συζητούμε, όμως κάπου πρέπει αυτή η ιστορία να τελειώνει.
Γ.Δ.


Το Μπαμ του Αλέξη Γεωργούλη!
Σαν…κροτίδα (μέρες που είναι) έσκασε στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται από τις βελγικές αστυνομικές αρχές ως φερόμενος δράστης βιασμού και κακοποιητικής συμπεριφοράς εναντίον γυναίκας που έχει υπαλληλική σχέση με το ευρωκοινοβούλιο και είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η οποία προέβη στην καταγγελία το 2020. Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση καθόσον μεσολαβούν τρία χρόνια από την καταγγελία ως την αποδοχή της και την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή. Σε κάθε περίπτωση σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Γεωργούλης υπέβαλλε την παραίτηση του και ο ΣΥΡΙΖΑ τον διέγραψε από το κόμμα. Πρώτα η υπόθεση της Εύας Καϊλή τώρα του Αλέξη Γεωργούλη για διαφορετικά αδικήματα ωστόσο και οι δυο τους Έλληνες που εκπροσωπούν την χώρα μας στο ευρωκοινοβούλιο. Ανεξάρτητα από την έκβαση των υποθέσεων είναι διασυρμός για την χώρα μας.
Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξετάσουν κόμματα και ψηφοφόροι είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν τους υποψήφιους τα κόμματα αλλά και τα κριτήρια τα δικά μας που τους ψηφίζουμε. Ειδικά για τον κ. Γεωργούλη τα κριτήρια δεν ήταν πολιτικά γιατί ο ίδιος δεν είχε κάποια πολιτική καριέρα μέχρι να τον επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιό του. Οι δουλειές του στην τηλεόραση του έδωσαν το εισιτήριο
Μ.Ξ.


Το Πόθεν έσχες του δημάρχου Αβδήρων
Το πόθεν έσχες του δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη έγινε αντικείμενο ρεπορτάζ στο site: aftodioikisi.gr κυρίως για τις πενιχρές του καταθέσεις αλλά και τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ειδικότερα η δήλωσή του στο Πόθεν έσχες περιλαμβάνει:  Εισοδήματα 26.664 ευρώ, μαζί με την σύζυγο του,  τραπεζικές καταθέσεις είναι 1.500 ευρώ.
Διαθέτει επίσης εννέα ακίνητα και δύο οχήματα. Τέλος, οι δανειακές υποχρεώσεις του είναι άνω των 140.000 ευρώ.
Τίποτε περίεργο, τίποτε επιλήψιμο. Ίσα – ίσα μια δήλωση με χαμηλά εισοδήματα. Και ο κ. Τσιτιρίδης είναι δήμαρχος με δύο θητείες.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…