Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μία νέα βιβλιοθήκη απέκτησε το σχολείο του Παληού Καβάλας!

Μία νέα βιβλιοθήκη απέκτησε το σχολείο του Παληού Καβάλας!

0

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 30/03 με παρουσία του Δημάρχου Καβάλα, παιδιών και όσων βοήθησαν

Δύο σχεδόν χρόνια αφότου άρχισε να μπαίνει στα «σκαριά», εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023 η νέα βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε και πλέον λειτουργεί στο Σχολείο [Νηπιαγωγείο-Δημοτικό] του Παληού Καβάλας.

Αρχικά, το Σχολείο εντάχθηκε στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.Η Θωμαΐς Καρσιώτου, δασκάλα του Σχολείου και συντονίστρια στο Πρόγραμμα Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας του Παληού, μαζί με την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βίκυ Δροσίδου είχαν την ιδέα, η οποία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί δίχως τη συλλογική δουλειά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Κεμάλ», σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, συνοδεία δύο «φίλων του Σχολείου», του Μιχάλη Πρεπόνη [κιθάρα, τραγούδι] και του Ιωάννη Τσίγκα [μαντολίνο].

Η βιβλιοθήκη του Σχολείου του Παληού λειτουργεί πλέον κανονικά, αρχικά προς όφελος των παιδιών και, μετέπειτα, της κοινότητας. Στόχος της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης είναι οι τίτλοι των βιβλίων να εμπλουτιστούν με νέους, οι οποίοι και να ανανεώνονται διαρκώς, έτσι ώστε να παραμείνει «ζωντανή».

Επιπρόσθετα, τα παιδιά του Σχολείου απέκτησαν και έναν νέο χώρο όπου μπορούν ομαδικά να συμμετέχουν σε εργασίες, να υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα και να διαβάζουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…