Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Άννα Παπαδοπούλου στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης του Μ-Λ ΚΚΕ

Η Άννα Παπαδοπούλου στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης του Μ-Λ ΚΚΕ

0

Αυτοδύναμα αποφάσισε να κατέβει το κόμμα αυτή τη φορά στις εκλογές

 

Αυτοδύναμη πανελλαδική κάθοδο αποφάσισε για τις επικείμενες εκλογές το Μ-Λ ΚΚΕ, που έδωσε στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά του για την 21η Μαΐου. Στην Ξάνθη υποψήφια θα είναι η Άννα Παπαδοπούλου του Παναγιώτη.

Τι στίγμα του κόμματος και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η ενίσχυση των αγώνων και η συγκρότηση του εργατικού – λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος.

Σε σχετική ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «ήδη τα αστικά επιτελεία τροχίζουν τα μαχαίρια τους για να μας εγκλωβίσουν για μια ακόμη φορά στη λογική του «μικρότερου κακού» και της «χρήσιμης ψήφου», να επιλέξουμε δηλαδή «ποιος θα μας σφάξει λιγότερο». Τα διλήμματα γνωστά: «ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει η Δεξιά», «ΝΔ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ», «ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει ο Σαμαράς», «ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τώρα «Τσίπρας για να φύγει ο Μητσοτάκης», «σκότος ή φως»; Μ’ αυτά και με αυτά δεν αφοπλίστηκε το δημοκρατικό και αριστερό κίνημα; Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν φτάσαμε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση;».

Ακόμη, επισημαίνεται: «το πραγματικό ζητούμενο, συνεπώς, είναι αν θα χτιστεί βήμα-βήμα ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και να τον ενώσει πάνω στα γενικά και πανεθνικά αιτήματα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα οικοδομηθεί μια ανεξάρτητη απέναντι στην κυρίαρχη τάξη πραγματική Aριστερά, ένα αυθεντικό κομμουνιστικό μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, σταθερός και ασυμβίβαστος εκφραστής της εργατικής τάξης, του λαού και των ταξικών συμφερόντων τους και όχι μια κατ’ όνομα Aριστερά, προσαρμοσμένη στις πιέσεις και τις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος που θα κληθεί να ξελασπώσει, να διασώσει και να διαιωνίσει την ιμπεριαλιστική και αστική κυριαρχία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…