Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις To Playground από το Βέλγιο στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

To Playground από το Βέλγιο στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

0

Μία ταινία της Laura Wandel

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί για δύο προβολές την ταινία «Playground», βελγικής παραγωγής της σκηνοθέτιδας Laura Wandel η οποία πραγματοποιεί το ντεμπούτο της.

Η ταινία:
Κάπου στο σημερινό Βέλγιο, η επτάχρονη Νόρα και ο μεγάλος της αδερφός, ο Αμπέλ, επιστρέφουν στα θρανία για τη νέα σχολική σεζόν. Όταν η Νόρα γίνεται μάρτυρας του bullying που δέχεται ο αδερφός της από τους συμμαθητές του, σπεύδει να τον προστατεύσει λέγοντάς τα όλα στον πατέρα τους. Αλλά ο Αμπέλ την αναγκάζει να σωπάσει. Μουδιασμένη από αυτή την κρίση αφοσίωσης, η Νόρα θα προσπαθήσει να βρει τη δική της θέση ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών και στον κόσμο των ενηλίκων.

Κινηματογραφικά μοναδική ταινία που θέτει στο επίκεντρο την παιδική εμπειρία, στη δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού.

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

H επίσημη υποβολή του Βελγίου για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας του 2021.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Δημήτριος Γληνός»

Μέρες & Ώρες προβολών:
Δευτέρα 20/03/2023 – 8:15μ.μ.

Τρίτη 21/03/2023 – 9:30μ.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΧΩΡΙΣ», μια αυτοσχεδιαστική παράσταση στη Ξάνθη

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Nostos Live O Παναγιώτης Κούδας και ο Κωνσταντής Μπίτσης …