Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στις 21 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές

Στις 21 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές

0

Το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το αργότερο ως αρχές Ιουλίου η δεύτερη αναμέτρηση, χωρίς να επηρεάζει πανελλαδικές και την «καρδιά» της τουριστικής περιόδου

 

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 50ο και τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκίνησε με ένα μικρό απολογισμό της θητείας του, κάνοντας λόγο για βήματα που έγιναν σε πλαίσιο αλλεπάλληλων κρίσεων που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί. Ο ίδιος παραδέχθηκε και λάθη που έγιναν, αλλά, όπως είπε, ‘είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε».

Ειδικά για τις εκλογές ανέφερε: «Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Πρόκειται για έναν προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες που ταυτόχρονα, όμως, συνυπολογίζει και μία σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Ως προς την επόμενη μέρα έως τη διεξαγωγή των εκλογών, τόνισε ότι αφενός οι υπουργοί καλούνται να παραμείνουν προσηλωμένοι στο έργο και τα καθήκοντά τους και αφετέρου πρέπει να επικεντρώνονται στην ‘αλήθεια του δημόσιου λόγου τους», όπως ανέφερε, ώστε να απαντούν «στο δηλητήριο των αντιπάλων τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην «παγίδα ακυβερνησίας» της απλής αναλογικής, επαναλαμβάνοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει» και κάνοντας αναφορά σε παραδείγματα ευρωπαϊκών ωρών που ταλανίζονται από αστάθεια λόγω της αδυναμίας σχηματισμού συνεργαζόμενων κυβερνήσεων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…