Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ποτέ Ξανά» φώναξαν οι φοιτητές της Ξάνθης

«Ποτέ Ξανά» φώναξαν οι φοιτητές της Ξάνθης

0

Με πανό και συνθήματα έκαναν πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης – Οργάνωσαν αιμοδοσία στο φουαγιέ των προκάτ σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών « Η Αγάπη»

Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης: «Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων»;

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι φοιτητές της Ξάνθης εκφράζοντας την τεράστια θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Με απόφαση του συλλόγου τους προχώρησαν σε κινητοποίηση χθες στις

18:00 στην κεντρική πλατεία ενώ οργάνωσαν αιμοδοσία στο φουαγιέ των προκάτ σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών « Η Αγάπη», συμμετέχοντας στο πένθος και εκφράζοντας έτσι την συμπαράστασή τους στα θύματα και τις οικογένειές τους. Παράλληλα εκφράζουν την οργή τους κάνοντας λόγο για εγκληματική πολιτική που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, μιλούν για τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και «χάριζαν πακτωλό εκατομμυρίων στην εταιρία για να αυγατίζει τα κέρδη της αδιαφορώντας για την ασφάλεια των μετακινήσεων στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην απόφασή τους. Διεκδικούν την πλήρη διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας και την απόδοση ευθυνών και στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων. Με συνθήματα και πανό που έγραφαν «Ποτέ Ξανά» και «Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή είναι το κέρδος  πάνω από την ανθρώπινη ζωή» και το «Όταν φτάσεις πάρε με», το μήνυμα της μάνας προς τον γιο της που δεν έφτασε ποτέ, έκαναν πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης: «Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων»;

Στην απόφασή του ο σύλλογος φοιτητών Ξάνθης αναφέρει: «Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από το πρωί το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και πολλών συμφοιτητών μας. Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Πώς είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές; Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων; Μας γεμίζει οργή το γεγονός ότι οι φορείς των εργαζομένων στα τραίνα είχαν επανειλημμένα υποδείξει τις τεράστιες ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο! Όλη η σιδηροδρομική γραμμή είναι σε άθλια κατάσταση, με ατυχήματα και βλάβες να συμβαίνουν καθημερινά εδώ και καιρό. Λίγες μέρες πριν πάλι στη γραμμή προς Θεσσαλονίκη σπασμένο καλώδιο της ηλεκτροδότησης διέκοψε την κυκλοφορία για ώρες βάζοντας σε κίνδυνο 450 επιβάτες.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! Έχουν μεγάλες ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ , χάριζαν πακτωλό εκατομμυρίων στην εταιρία για να αυγατίζει τα κέρδη της αδιαφορώντας για την ασφάλεια των μετακινήσεων στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Η επιχειρηματική δράση στην πλάτη των αναγκών μας είναι κομμάτι της επίθεσης του συστήματος και των κυβερνήσεων του, σε κάθε κατάκτηση που έχει απομείνει. συνδέεται με τον εργατικό μεσαίωνα που καθημερινά μετρά εργατικά ατυχήματα. Εδώ και τώρα να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα! Καλούμε κάθε φοιτητή/τρια να δώσει αίμα σε νοσοκομείο όπου γίνονται έκτακτες αιμοδοσίες. Προχωράμε σε Κινητοποίηση την Πέμπτη 02/03 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία και οργάνωση αιμοδοσίας στο φουαγιέ των προκάτ σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών « Η Αγάπη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Διψασμένα» τα χωράφια της Ξάνθης

Από την παρατεταμένη ανομβρία –  Η μέγιστη βροχή στις 5/3 με ύψος βροχής 2,59 mm  &#…