Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Μας γέμισε θετική ενέργεια το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023!

Μας γέμισε θετική ενέργεια το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023!

0

«Πλημμύρισε» η κεντρική πλατεία το βράδυ του Σαββάτου!-Χιλιάδες καρναβαλιστές και 38 πληρώματα συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

Ηλ. Ασκαρίδης στο ”Ε”: «Άκρως επιτυχημένη η φετινή διοργάνωση. Χωρίς απρόοπτα, με ομαλή ροή των αρμάτων εξελίχθηκε η φετινή παρέλαση»

Με ξεφάντωμα, ατέλειωτο χορό και μουσική στη διαπασών έριξε αυλαία για φέτος το ξανθιώτικο καρναβάλι 2023.Μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω του κορωνοϊού, το φετινό καρναβάλι πρόσφερε τις πιο συναρπαστικές εντυπώσεις σε ντόπιους, μα και σε επισκέπτες.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, για όσα έζησαν όσοι συμμετείχαν στην κορύφωση της μοναδικής αυτής διοργάνωσης…! Το βράδυ του Σαββάτου μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές «ξεχύθηκαν» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και «κατέκλυσαν» την κεντρική πλατεία. Μασκαρεμένοι προερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το παρών στην βραδινή παρέλαση και στη συνέχεια στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, όπου με την δυναμική παρουσία τους, το ατελείωτο κέφι και τον ξέφρενο χορό απέδειξαν με λίγα λόγια πως το καρναβάλι μας είναι μοναδικό!

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το πρωί της Κυριακής «δικαίωσε» διοργανωτές, όπως και συμμετέχοντες, μιας και η παρέλαση των 38 πληρωμάτων και οι  χιλιάδες επισκέπτες έγιναν… «ένα», χόρεψαν στην κεντρική πλατεία, άφησαν το κέφι και τη θετική τους αύρα να… βγει προς τα έξω!

Ο γνωστός πειρατής και βασιλιάς του Καρναβαλιού, Παναγιώτης Γεωργίου και η βασίλισσα, Άννα Παυλίδου σήμαναν την έναρξη της παρέλασης καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης και η σύζυγός του ντύθηκαν αποκριάτικα σε μία προσπάθεια να ευχαριστήσουν με έναν συμβολικό τρόπο όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, το παρών έδωσαν στην κεντρική πλατεία εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του δήμου Ξάνθης, οι οποίοι χαιρέτισαν τους μασκαρεμένους και «ένιωσαν» τον παλμό τους!

Αναντίρρητα, το… χάιλαϊτ της ημέρας ήταν  η στιγμή που ολοκληρώθηκε η παρέλαση των πληρωμάτων και ανέλαβαν δράση οι επισκέπτες… Μπήκαν μέσα και διασκέδασαν φτάνοντας μέχρι το γήπεδο του ΑΟΞ.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο καιρός στάθηκε αρωγός, αφού δεν επιβεβαιώθηκαν όπως φάνηκε οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχές και καταιγίδες.

Και φτάνοντας προς το τέλος… η παρέλαση «έκλεισε» με το κάψιμο του τζάρου και με πληθώρα πυροτεχνημάτων να «χρωματίζουν» αρμονικά τον ουρανό…

Ικανοποίηση και ενθουσιασμό εκφράζει ο δήμαρχος

Πλήρη ικανοποίηση και ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος μασκαρεμένος και ο ίδιος, σημείωσε: «είναι ένας τρόπος για να τους πω “ευχαριστώ” -να γίνω “ένα” με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τα νέα παιδιά μας που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις των Γιορτών με κέφι και αισιοδοξία».

Ακόμη, πρόσθεσε: «αυτό αξίζουν: να ζουν, να χαίρονται, να δημιουργούν. Θα είμαι πάντα δίπλα τους, σε όλες τις αναζητήσεις τους. Δεν είναι μόνοι τους. Δε θα πληρώσουν αυτοί τον “μισθό” της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους φορείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια των νέων, που αποτελούν και το μέλλον αυτού του τόπου, της ευλογημένης γης, που μας γέννησε και μας ανάστησε».

Απολογισμός από τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλία Ασκαρίδη στο ‘’Ε’’:

«Στις φετινές Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές η Ξάνθη έλαμψε! Όλοι μαζί είμαστε μία αλυσίδα! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Συλλόγους, τους εθελοντές, το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη (τον Τομέα Σαμαρειτών), όπως επίσης την Αστυνομία, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική για τις υπηρεσίες τους. Επίσης, σημαντική ήταν κι η προσφορά των εργαζομένων στην καθαριότητα, όπως και στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου. Αναφορικά με την ζωντανή μετάδοση του καρναβαλιού θα ήθελα να πω πως τα παιδιά έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους αποβλέποντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίς όλους εσάς δεν θα τα καταφέρναμε!», ανέφερε στο ”Ε” ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης, κάνοντας έναν επολογισμό της διοργάνωσης.

«Όλα κύλησαν καλά! Δόξα Τω Θεώ ο καιρός στάθηκε αρωγός μας. Όσον αφορά τα πληρώματα, μπορούμε να κάνουμε λόγο για τις καλύτερες ροές, όπως βέβαια αναφέρει κι ο κόσμος, ο οποίος ήταν πάρα πολύς. Όλα τα πάρκινγκ γέμισαν!» σημείωσε συμπληρωματικά ο ίδιος.

Καταληκτικά, τόνισε: «Εμείς ως δήμος, εγώ ως Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και ο Δήμαρχος είμαστε υποχρεωμένοι να αναβαθμίζουμε τον κάθε θεσμό. Το ίδιο βέβαια επιχειρήσαμε να κάνουμε και φέτος με τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές. Αυτή η υποχρέωση ισχύει διαχρονικά για οποιαδήποτε δημοτική αρχή! Είναι χρέος μας να εξελισσόμαστε, να μαθαίνουμε νέα πράγματα, να γινόμαστε καλύτεροι!»

Καλή Σαρακοστή!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Οι χοροί καλά κρατούν» από το Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης πραγμα…