Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εθνική ομάδα: Πρόκριση με την… πρώτη θέλει η Ελλάδα στο Euro 2024

Εθνική ομάδα: Πρόκριση με την… πρώτη θέλει η Ελλάδα στο Euro 2024

0

Με το Γιβραλτάρ την Παρασκευή η 1η αγωνιστική – Δηλώσεις Πογέτ, Κωσταντέλλια

Η «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε την πρώτη της συγκέντρωση για το ματς της 1ης αγωνιστικής με το Γιβραλτάρ και το φιλικό με τη Λιθουανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τους στόχους της Εθνικής, μετά την ανοικτή προπόνηση της Δευτέρας (20/3), όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας.

Η Εθνική Ελλάδος μπαίνει την Παρασκευή (24/3) στον «χορό» των προκριματικών του Euro 2024 αντιμετωπίζοντας το Γιβραλτάρ στο Φάρο της Πορτογαλίας για την 1η αγωνιστική του Β’ Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις κλήσεις βρίσκονται οι: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ρότα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Σιώπης, Κωνσταντέλιας, Χατζηγιοβάνης, Φορτούνης, Παπανικολάου, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Λημνιός, Γιακουμάκης, Παυλίδης

Remaining Time -0:00

 

Το πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά:

24/03/23 Γιβραλτάρ-Ελλάδα

16/06/23 Ελλάδα-Ιρλανδία

19/06/23 Γαλλία-Ελλάδα

07/09/23 Ολλανδία-Ελλάδα

10/09/23 Ελλάδα-Γιβραλτάρ

13/10/23 Ιρλανδία-Ελλάδα

16/10/23 Ελλάδα-Ολλανδία

21/11/23 Ελλάδα-Γαλλία

 

Ο προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε για τα προκριματικά του Euro 2024 και για το πρώτο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ.

Αρχικά σχολίασε πώς «καταφέραμε τον στόχο μας στην προηγούμενη διοργάνωση (σ.σ. το Nations League). Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους θέλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε για την απευθείας πρόκριση και όχι για πρόκριση μέσω μπαράζ».

Μετά ο έμπειρος κόουτς πρόσθεσε πως «αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. με το Γιβραλτάρ). Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε αυτό το παιχνίδι, το να μην κερδίσουμε».

Το κεντρικό πρόσωπο της πρώτης προπόνησης ήταν ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος μίλησε για την κλήση του στην Εθνική ομάδα και για τα όνειρα του. Αρχικά είπε: «Είμαι υπερήφανος. Είναι σημαντική στιγμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ πέρα. Θέλω να κάνω προπόνηση γρήγορα και να γνωρίσω τα παιδιά καλύτερα».

Για το εάν περίμενε να γίνουν τόσο γρήγορα τα πράγματα: «Όλα κυλούν γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Τη μία μέρα είσαι εδώ, την άλλη εκεί. Και στη ζωή έτσι είναι τα πράγματα».

Για το τι πιστεύει ότι μπορεί να κάνει με την Εθνική: «Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε με την ομάδα μπορούμε να πάμε ψηλά. Να παίξουμε σε διοργανώσεις όπως το EURO και το Μουντιάλ και να δούμε εάν μπορούμε να έχουμε και διακρίσεις».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…