Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7ήμερη εκδρομή στην Ιταλία πήγε η γ’ τάξη του Μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης

7ήμερη εκδρομή στην Ιταλία πήγε η γ’ τάξη του Μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης

2

Έκανε τη διαφορά τη φετινή χρονιά. 76 μαθητές με συνοδεία καθηγητών βρέθηκαν στην γειτονική χώρα την περασμένη εβδομάδα

Η διεύθυνση του σχολείου στο «Ε»: «Οι μαθητές μας επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και άψογη συνεργασία, έμειναν κατενθουσιασμένοι!»

Στο χθεσινό ρεπορτάζ του «Ε» έγινε μνεία στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που είτε δεν πήγαν 7ημερη εκδρομή λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, είτε πάλι προτίμησαν ως προορισμό το εσωτερικό. Τη διαφορά σε αυτές τις τάσεις έκανε φέτος το Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης, καθώς ήταν το σχολείο που ταξίδεψε στην Ιταλία επιφυλάσσοντας μία πρωτότυπη έκπληξη στους τελειόφοιτους λίγους μήνες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Στο σημείο αυτό, βέβαια, πρέπει να τονιστεί πως σε καμία περίπτωση δεν υπολείπονται σε διασκέδαση, εικόνες και… εμπειρία οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων που κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό, μιας και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περιοχές της χώρας με ιδιαίτερη ομορφιά και να ζήσουν στιγμές αυθεντικής ελληνικής διασκέδασης!

Όσον αφορά τώρα την 7ημερη εκδρομή του Μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης στην Ιταλία το «Ε» ήρθε σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου, η οποία και μοιράστηκε τις πρώτες εντυπώσεις των παιδιών.

Όπως σημείωσε: «δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω του κορωνοϊού δεν προγραμματιζόταν καμία εκδρομή, ειδικά αναφορικά με μακρινούς προορισμούς. Φέτος, όμως, που το υγειονομικό φορτίο δεν είναι επιβαρυμένο μας δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουμε στην εν λόγω εκδρομή. Έτσι, κάναμε το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα! Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας έμειναν κατενθουσιασμένοι! Ομολογουμένως επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και άψογη συνεργασία, κάτι βέβαια που μας χαροποιεί πολύ!».

 

«Η εκδρομή, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13/03 έως 19/03 και συμμετείχαν συνολικά 76 μαθητές της γ’ λυκείου. Διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό πέντε συνοδοί και οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν σε δύο λεωφορεία. Υπήρχε, ωστόσο κι ένας γιατρός για κάθε απρόοπτο περιστατικό», αναφέρθηκε συμπληρωματικά.

«Μία μέρα επισκεφθήκαμε την Πομπηία και μία άλλη την Ρώμη. Ειδικότερα, κάναμε βόλτα στο Βατικανό και το Κολοσσαίο. Έπειτα, βρεθήκαμε στο Πάνθεον, είχαμε μία διανυκτέρευση στην Φλωρεντία κι έπειτα άλλη μία στη Βενετία», τόνισε αναφορικά με το πρόγραμμα των επισκέψεων η διεύθυνση του Μειονοτικού.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…