Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύσσωμη η οδοντιατρική κοινότητα στηρίζει το dentist pass

Σύσσωμη η οδοντιατρική κοινότητα στηρίζει το dentist pass

0

Στο εν λόγω πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης για παιδιά έκανε μνεία ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αντρέας Πανταζόπουλος

Αντ.Πανταζόπουλος:«Πάγιο αίτημά μας παραμένει το 5% των δαπανών για τη δημόσια υγεία να αφορά την οδοντιατρική κάλυψη, μιας και κανένα ταμείο δεν την καλύπτει»

 Το νέο πρόγραμμα για τη διενέργεια πράξεων οδοντιατρικής φροντίδας (dentist pass) έρχεται να κάνει αισθητή την παρουσία της Πολιτείας στο πεδίο της οδοντιατρικής φροντίδας. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο.

Σχετικά με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, σημείωσε στο ‘’Ε’’: «Όσον αφορά το παρόν πρόγραμμα, υπάρχει ένα περίγραμμα, ωστόσο αναμένουμε και την σχετική ΚΥΑ. Το σίγουρο, βέβαια είναι πως θα έχει τη μορφή voucher. Αναλυτικότερα, θα πιστώνεται ένα ποσό στον κηδεμόνα κι έπειτα η πληρωμή στον οδοντίατρο θα πραγματοποιείται μέσω pos».

Όπως πρόσθεσε: «δεν υπάρχει αμφιβολίας ότι θα συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες οδοντίατροι και η κάλυψη θα αφορά 650.000 παιδιά. Είναι απόρροια διαπραγματεύσεων της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη».

 

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα

«Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση, καθαρισμό, όπως επίσης και οδηγίες στοματικής υγιεινής τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς», ενημέρωσε συμπληρωματικά ο κ. Αντ. Πανταζόπουλος

«Αναφορικά με το dentist pass υπάρχει ένα περίγραμμα, αλλά αναμένουμε και την σχετική ΚΥΑ-Σε κάθε περίπτωση τασσόμαστε υπέρ της πρόληψης!»
Ανδρέας Πανταζόπουλος
Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Σύσσωμη η Οδοντιατρική Κοινότητα επικροτεί το DENTIST PASS

«Πάγιο αίτημά μας παραμένει το 5% των δαπανών για τη δημόσια υγεία να αφορά την οδοντιατρική κάλυψη, μιας και κανένα ταμείο δεν την καλύπτει. Προτάσσουμε ως προτεραιότητα την πρόληψη για αυτό κι όλη η Οδοντιατρική Κοινότητα σύσσωμη υποστηρίζει με θέρμη την υλοποίηση του προγράμματος dentist pass », υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Πανταζόπουλος.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…