Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γεμάτη χορό και τραγούδι η σημερινή μέρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΘΛΕ

Γεμάτη χορό και τραγούδι η σημερινή μέρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΘΛΕ

0

Η πόλη γεμίζει χρώμα από το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ-Μπαλνταφάν στο ΛτΕ και μουσικοχορευτική βραδιά στο αμφιθέατρο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΘΛΕ, η σημερινή μέρα θα είναι γεμάτη από τραγούδι, χορό και ζωγραφική.

Zωγραφική στη ΦΕΞ
Η αρχή θα γίνει από το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ το οποίο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ στις 5:00μ.μ. ώστε να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Κάθε χρόνο οργανώνει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού  – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421 Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Μπαλνταφάν στο Λύκειο Ελληνίδων
Στις 5:30μ.μ. στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο μπαλνταφάν με πολύ χορό, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις. Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ.

Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων
Το τρίτο γεγονός της Παρασκευής θα αποτελέσει η μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων η οποία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 7:00μ.μ..

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: «Η Θράκη», «Θάμυρις», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κεσσάνης «Αγία Παρασκευή», Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου και Πολιτιστική Στέγη Ν. Ερασμίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…