Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ασυμφωνία μέχρι και για το κλείσιμο δρόμων στο Καρναβάλι!

Ασυμφωνία μέχρι και για το κλείσιμο δρόμων στο Καρναβάλι!

0

Χάος στο Δημοτικό συμβούλιο. Ψήφισε Λευκό η αντιπολίτευση ενώ χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία – Νέο δια περιφοράς συμβούλιο σήμερα για να…συμφωνήσουν

Την χρήση των Πηγών του Παραδείσου πήρε με δικαστική απόφαση η ΔΕΥΑΞ – Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ι. Καμαρίδης – Στο Ελεγκτικό συνέδριο τρία έργα του δήμου για προσυμβατικό έλεγχο

 

 

Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στην αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης για το Λευκό που ψήφισαν στο εκτός ημερησίας θέμα που αφορούσε την έγκριση για τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν από την Αστυνομία στην περίοδο του Καρναβαλιού και αφορούν κλείσιμο δρόμου για την παρέλαση αλλά και άλλα μέτρα. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και ενώ χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία τελικά συγκέντρωσε 18 υπερ με αποτέλεσμα να μην περάσει. Παρά την προσπάθεια διόρθωσης με πρόταση για επανάληψη της ψηφοφορίας  που επιχείρησε ο Πασχάλης Λύρατζης ο οποίος ήταν και αυτός που οδήγησε στη ψήφιση του Λευκού με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε συνημμένη μια κυκλοφοριακή μελέτη και αυτό είναι μη σύννομο, αυτό δεν έγινε. Μπρος στο αδιέξοδο αλλά και το  παράδοξο του πράγματος που όμως δείχνει ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο ούτε στα βασικά θέματα δεν μπορεί να συμφωνήσει, έγινε αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 π.μ. δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα και όπως τόνισε ο κ. Τσέπελης: «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γιατί αύριο όλοι θα ξέρουμε ότι χρειάζονται 21 ψήφοι»!

Την χρήση των Πηγών του Παραδείσου πήρε με δικαστική απόφαση η ΔΕΥΑΞ

Παράλληλα μ’ αυτό από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις αναδείχθηκαν κάποια σημαντικά ΄θέματα. Όπως από την ερώτηση του κ. Μελισσόπουλου για την ΔΕΥΑΞ και την δικαστική διαμάχη με την ΔΕΥΑ Νέστου ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ι. Καμαρίδης γνωστοποίησε πως: «Η απόφαση επιβλήθηκε τον Ιούνιο 2022.  Την λάβαμε υπ’ όψιν μας αλλά υπολογίσαμε από τα δεσμευμένα και τους τόκους. Τέλειωσε πριν δυο μέρες το δικαστήριο, δόθηκε έγκριση η περιβαλλοντική μελέτη που κάναμε μας ήρθε η απάντηση ότι αυτά τα νερά (πηγές Παραδείσου) θα έρθουν στην δική μας κυριότητα. Τα χρήματα που δώσαμε θα μας επιστραφούν. Τρέξαμε πολύ με τον δήμαρχο για να πάρουμε τα νερά ώστε να μην πληρώσουμε σε ξένους. Πήραμε την χρήση των Πηγών Παραδείσου για δικό μας λογαριασμό στην ΔΕΥΑΞ». 

Για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό συνέδριο τρία έργα του δήμου Ξάνθης

Ο κ. Μελισσόπουλος επίσης έθεσε άλλες τρεις ερωτήσεις για αντίστοιχα έργα του δήμου ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί καθυστερούν και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους.

Ειδικότερα: Για την Πεζογέφυρα Κιμμερίων που ΄την αποκάλεσε «γεφύρι της Άρτας» αφού πέρασαν  10 χρόνια που συζητάμε για το έργο αυτό. Επίσης για το ταρτάν στο γήπεδο του ΔΑΚ αλλά και τα έργα οδοποιίας σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι: « Και οι τρεις περιπτώσεις είναι στο Ελεγκτικό συνέδριο για προ συμβατικό έλεγχο». Εξηγώντας δε για το έργο αντικατάσταση του ταρτάν στο ΔΑΚ διευκρίνισε: «Όταν έγινε προεργασία για το ταρτάν η τεχνική υπηρεσία έβαλε περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες αλλά μετά όταν έγινε έλεγχος κάτω από το ταρτάν οι τεχνικοί διαπριστωσαν ότι είναι κατεστραμμένο γι αυτό έπρεπε να γίνει νέο ασφαλτικό. Όλη αυτή η διαδικασία προκάλεσε την καθυστέρηση.

Σ’ ότι αφορά τα έργα βελτίωσης οδοποιίας στην Σταυρούπολη ο κ. Τσέπελης είπε: Είναι δύο έργα. Το ένα είναι δύο πεζογέφυρες στο Νεοχώρι,  μία στον Δαφνώνα και το άλλο μία ασφαλτόστρωση. Τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε και για τις   ασφαλτοστρώσεις Δαφνώνα και Γέρακα. Για το χρονοδιάγραμμα δεν μπορώ να μιλήσω γιατί εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες πότε θα μπουν οι εργολάβοι».

Οι απαντήσεις του δημάρχου δεν ικανοποίησαν τον κ. Μελισσόπουλο και επειδή το πρώτο θέμα εκτός ημερησίας αφορούσε το ταρτάν και την έγκριση παράτασης 6 μηνών που ζητούσε ο εργολάβος ο κ. Μελισσόπουλος δευτερολογώντας είπε πως ψηφίζει λευκό και αιτιολόγησε την ψήφο του ως εξής: «Ειδικά για το ταρτάν του ΔΑΚ υπήρξαν αλλεπάλληλες αστοχίες που κόστισαν πολύ και σε κάθε περίπτωση δεν δέχομαι τον ισχυρισμό ότι μια μελέτη έχει απρόβλεπτα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το έργο εξελίχθηκε άσχημα, ταλαιπωρείται κόσμος, θα καθυστερήσει πολύ και εν υπάρχει  τρόπος να εξυπηρετηθούν οι αθλούμενοι. Κι αυτό το έργο δεν θα γίνει μέχρι  τις εκλογές αφού ζητάει έξι μήνες παράταση ο εργολάβος. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην πόλη έργο που να έχει ολοκληρωθεί.».

Λευκό ψήφισε και ο κ. Χατζηαντωνίου λέγοντας πως: Τα έργα που ξεκίνησε ο Δημαρχόπουλος δεν μπορεί σε 4 χρόνια να τα ολοκληρώσει», προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου που είπε: «Δεν ζείτε σ’ αυτή την πόλη;». 

Το «φυσάνε  και δεν κρυώνει» με το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το Καρναβάλι 

Σ’ ότι  αφορά το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που επίσης ήταν στα εκτός ημερησίας ο κ. Λύρατζης σημείωσε: «Πρέπει να επισυνάπτεται κυκλοφοριακή μελέτη να υποδειχθεί και στην αστυνομία. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει και πόσο θα είναι σύννομη η απόφασή μας;»

Φανουράκης: «Δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος. Η Αστυνομία θέλει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για  να πάρει η αστυνομία την απόφασή της αύριο και να ενημερώσει τους πολίτες για τα μέτρα»

Μελισσόπουλος: «Συζητάμε θέματα που έχουν προαποφασιστεί και δεν ήρθε στην ώρα τους; Αυτό το τσίρκο της πολιτικής ανευθυνότητας ενοχλεί. Για να πάρει  την απόφαση το Δ.Σ θέλει κυκλοφοριακή μελέτη.  Δεν έχουμε. Ψηφίζουμε Λευκό να μην γίνουμε συνένοχοι σε κάποιο λάθος».

Λύρατζης: «Δεν είναι έκτακτο γεγονός. Οφείλαμε σαν δήμος να πάρουμε απόφαση με κυκλοφοριακή μελέτη. Κακώς δεν έγινε και πέρσι.  Λευκό θα ψηφίσουμε

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με 18 υπέρ. Από το προεδρείο ανακοινώθηκε ότι δεν εγκρίνεται γιατί χρειάζεται 21 υπέρ!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…