Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ξάνθης «Ο Άγιος Στυλιανός»

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ξάνθης «Ο Άγιος Στυλιανός»

0

Βραβεύτηκαν οι άριστοι μαθητές οικογενειών-μελών

Ο Πρόεδρος, Θ. Γανίδης μίλησε στο ‘’Ε’’ για τις επιδιώξεις του συλλόγου και τις δράσεις που σχεδιάζει για τη νέα χρονιά

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ξάνθης «Ο Άγιος Στυλιανός» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του το απόγευμα της Τετάρτης 4/1. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας στην κεντρική πλατεία Ξάνθης. Το παρών έδωσε και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, όπως επίσης και πολλά μέλη του συλλόγου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα μαθήματά τους στα γυμνάσια και τα λύκεια κατά το σχολικό έτος 2021-2022, αλλά και αυτών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2022.

Διαχρονικό το αίτημα να εξομοιωθούν οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Γανίδης, με αφορμή την εκδήλωση, μίλησε στο ‘’Ε’’ για τις επιδιώξεις των τρίτεκνων οικογενειών, «ξετυλίγοντας» συνάμα τις σκέψεις και το σχεδιασμό για τις μελλοντικές δράσεις.

Σημείωσε: «Ο Σύλλογός μας έχει ‘’έντονη’’ κοινωνική δράση. Ειδικότερα, στέκουμε αρωγοί σε θέματα επισιτιστικής βοήθειας παρέχοντας έμπρακτη στήριξη στους πάσχοντες. Βέβαια, το αίτημά μας συνεχίζει να παραμένει το ίδιο, δηλαδή διεκδικούμε την εξομοίωσή μας με τους πολύτεκνους, αν σκεφτεί κανείς πως στη σημερινή εποχή αντιστοιχεί περίπου 1 παιδί ανά γυναίκα και ακόμα λιγότερο».

Συνεργασία και με τοπικές επιχειρήσεις

Επίσης, ο κ.Γανίδης επεσήμανε και την υπαρκτή συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και τη συμμετοχή του Συλλόγου σε δράσεις και εκδηλώσεις τις περισσότερες φορές με μηδαμινό κόστος.

Τέλος, ευχαρίστησε τη Μητρόπολη, όπως επίσης και όλους όσοι στηρίζουν τον Σύλλογο στο δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …