Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Αντάμωμα» ο ετήσιος χορός του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης!

«Πολιτιστικό Αντάμωμα» ο ετήσιος χορός του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης!

0

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» με συμμετοχή 16 συλλόγων και κοσμοπλημμύρα

Η Πρόεδρος, κα Στάντσιου ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες-Μίλησε για την «χάραξη» μίας νέας πορείας συνεργασίας με το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ξάνθη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΠΟΛΛΩΝ», το Σάββατο 21/01.

Το κέφι, ο ενθουσιασμός, τα τραγούδια και οι χοροί ανέδειξαν και πρόβαλαν την παράδοση. Με λίγα λόγια, κατέδειξαν την ανάγκη όλων, μετά από τη μακρά περίοδο κοινωνικού αποκλεισμού, να γλεντήσουν και να διασκεδάσουν παρέα με την παράδοση και το Λύκειο των Ελληνίδων.

Οι παρευρισκόμενοι

Στον χορό το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Τσέπελης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ευφραιμίδης, ο Δ/ντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Πασχάλης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, κ. Μελισσόπουλος, κ. Χατζηθεοδώρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Μ.Μ.Ε., τα μέλη, οι φίλοι και οι χορευτές του Συλλόγου, όπως επίσης και  πλείστοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και αδελφά Λύκεια.

Συγκεκριμένα το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης ευχαρίστησε :το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Μελέτης Παραδ. Χορών «Κύκλος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθύρων» Πέλλας, το Σύλλογο Θρακιωτών Μανδριτσιωτών Θέρμης, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αδένδρου «Η Πρόοδος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Καρυάς «Πινελιές Ζωής», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου Ν. Ροδόπης, το Περιφ. Τμήμα Λ.Ε.Ξ. Γενισέας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διομήδειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Κεσσάνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσού, τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ξάνθης, το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θάμυρις», τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης και το Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Πολλή διάθεση και νέα σχέδια

«Αναντίρρητα, σημαντική είναι η συνεισφορά της εφηβικής μας ομάδας, που υπό τη καθοδήγηση της δασκάλας, κας Δ. Μπουναρτζή, παρουσίασε χορούς της Θράκης και εντυπωσίασε τόσο για τη χορευτική της ικανότητα όσο και για τις πανέμορφες φορεσιές και στη συνέχεια το παραδοσιακό καλωσόρισμα από τους άντρες χορευτές μας, με την επιμέλεια του δασκάλου μας κ. Κ. Αθανασιάδη. Επίσης, ευχαριστούμε το Μουσικό Σχήμα ‘’Εβρίτικη Ζυγιά’’ και το Β. Ψαθά που ανταποκρίθηκαν άριστα στις μουσικές απαιτήσεις της εκδήλωσης και με το πλούσιο πρόγραμμά τους έδωσαν τη δυνατότητα να απολαύσουμε ακούσματα από όλη την Ελλάδα. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Ξάνθης που διέθεσαν τα προϊόντα τους για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς», υπογράμμισε το ΔΣ του ΛΕΞ σε σχετική ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, Πέπη Στάντσιου, ανέφερε στο ‘’Έ’’: «Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από τον ετήσιο χορό, ο οποίος βέβαια μετατράπηκε τελικά σε πολιτιστικό αντάμωμα, μιας και συμμετείχαν συνολικά 16 σύλλογοι».

«Ο ετήσιος χορός εξελίχθηκε σε πολιτιστικό αντάμωμα-Με το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας μας ενώνουν ‘’ισχυροί’’ δεσμοί!»
Πέπη Στάντσιου
Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να φιλοξενήσουμε το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας. Γενικότερα, προσπαθούμε να διατηρούμε μία επαφή με όλα τα Λύκεια, αλλά με το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας έχουμε αναπτύξει πολύ ‘’δυνατές’’ σχέσεις και φυσικά ακολουθούν και άλλες συναντήσεις…Μάλιστα, ολόκληρη την περασμένη Κυριακή τα μέλη του παρακολούθησαν με ευχαρίστηση το σεμινάριο χορών της Ανατολικής Θράκης υπό την καθοδήγηση του δασκάλου, κ. Κ. Αθανασιάδη. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την παράδοση, αφού σε αυτό το πλαίσιο τα ΔΣ των δύο Λυκείων αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες. Όσον αφορά αυτό το πολιτιστικό αντάμωμα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο του Λ.Ε. Λ., κα Βάσω Παπαγιάννη, τα μέλη του Δ.Σ., τον δάσκαλο κ. Δ. Τσιπλακούλη και τους χορευτές»,  επεσήμανε η κα Στάντσιου.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…