Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το ‘23 το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης!

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το ‘23 το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης!

0

Το Σάββατο συγκεντρώθηκαν κατά το έθιμο τα τμήματα και την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι

Τυχερές ήταν η μαθήτρια του εφηβικού τμήματος, Αλίκη Καμενίδου, η δημοτική σύμβουλος, κα Αριάννα Παπαϊωάννου και το μέλος κα Ελπίδα Ζαλιμίδου

Το απόγευμα του Σαββάτου 14/1 έκοψε την πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Μολονότι, ο καιρός ήταν βροχερός, παρευρέθηκαν μέλη όλων των τμημάτων χορού, πολυφωνικού, κρουστών, κοπτικής, ανάγνωσης και αρχαίων. Φίλοι του Λυκείου βρέθηκαν  στον χώρο, ένας από αυτούς και ο συγγραφέας-αφηγητής παραμυθιών, Δημήτρης Αβούρης.

Ο χώρος γέμισε και με  παιδικές παρουσίες που με αγωνία περίμεναν την ώρα της κοπής. Με λίγα λόγια, ανυπομονούσαν ποιος θα είναι ο τυχερός για το 2023…

Αρχικά, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευτέρπη Στάντσιου, χαιρέτισε με πλατύ χαμόγελο τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά! Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους τους δασκάλους ,παιδιά, μα και γονείς για την στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα.

Λίγο πριν την «πολυπόθητη» στιγμή της κοπής, πραγματοποιήθηκε μέσω μίας βιντεοπροβολής  μία «ανάλαφρη» σύνοψη των δράσεων για το έτος που «έφυγε»… με σκοπό, βέβαια να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για ένα ακόμη πιο «ενεργητικό» έτος!

Συνεπώς, μετά από μία «γλυκιά γεύση» αναδρομής, η ατμόσφαιρα ήταν κάτι περισσότερο από ιδανική για την επίσημη υποδοχή του 2023.Η πρόεδρος του Λυκείου κα Στάντσιου έκοψε κομμάτια για όλα τα τμήματα, όπως επίσης και συνολικά για το Λύκειο Ελληνίδων. Η Αλίκη Καμενίδη από το τμήμα εφήβων ήταν η τυχερή της χρονιάς που έτυχε το φλουρί! Η Πρόεδρος της ευχήθηκε να είναι καλότυχη και έπειτα της πρόσφερε ένα μικρό δωράκι…

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι κυρίες- μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με την κα Στάντσιου έβγαλαν μία κοινή αναμνηστική  φωτογραφία τιμής ένεκεν της ημέρας. Ειδικότερα, παρούσες ήταν οι :Φανή Κυριακίδη, Άσπα Μουτάφη, Ελπίδα Ζαλιμίδου, Μαρία Φυσικίδου, Δήμητρα Καλλιντζή. Τέλος, ο φιλόλογος-συγγραφέας-ποιητής, κ.Θανάσης Μουσόπουλος ήταν παρών, μιας και εκπροσωπούσε το τμήμα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας.

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και για τους φίλους του Λυκείου

Ωστόσο, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης δεν αρκέστηκε μόνο στην κοπή μίας βασιλόπιτας, καθώς την Κυριακή 15/1 έκοψε και την πίτα μελών και φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ο οποίος και την ευλόγησε. Επίσης,το παρών έδωσαν και ο Βουλευτής Ξάνθης, κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, κα Μαρία Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Νίκος Γρηγοριάδης και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της Ξάνθης. Το φλουρί της πίτας έπεσε στη δημοτική σύμβουλο, κα Αριάννα Παπαϊωάννου, ενώ το φλουρί από τα βασιλοπιτάκια έπεσε στο μέλος κα Ελπίδα Ζαλιμίδου.

Και οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ευχές σε μια ιδιαίτερη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα.

Καλή χρονιά! Και του χρόνου με υγεία!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…