Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χιονιάς χωρίς προβλήματα στα ορεινά της Ξάνθης

Χιονιάς χωρίς προβλήματα στα ορεινά της Ξάνθης

0

10 – 15 εκ. το ύψος του χιονιού – Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

 

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε Λειβαδίτη και Δασικό χωριό  – Μόνο βροχές στην πόλη της Ξάνθης

 

Το’ στρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας ντύνοντας στα λευκά τους οικισμούς Δημάριο, Κένταυρο, Πάχνη, Γλαύκη, Θέρμες του δήμου Μύκης. Ωστόσο οι μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού καταγράφονται στην περιοχή του Λειβαδίτη και Δασικό χωριό γι αυτό και  η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα λευκά τα ορεινά του νομού μας – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μύκης κ. Κεχαγιά Σαλή άρχισε να χιονίζει από το βράδυ της Τρίτης και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και σταμάτησε: «Έπεσε αρκετό χιόνι σε Κένταυρο, Δημάριο και Γλαύκη. Από νωρίς το πρωί με μηχάνημα καθαρίσαμε. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Η κυκλοφορία γίνεται κανονικά και δεν έχει παγετό τώρα. Ίσως το βράδυ που θα πέσει η θερμοκρασία. Είμαστε σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο», επισημαίνει ο κ. Σαλή.

10 – 15 εκ. το ύψος του χιονιού – Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ενημερωθήκαμε πως το χιόνι που έπεσε στους οικισμούς του δήμου Μύκης είναι 15 – 20 εκατοστά. Συνεργείο της Π.Ε. Ξάνθης έχει επιθεωρήσει όλο το οδικό δίκτυο μέχρι τις Θέρμες το οποίο είναι ανοιχτό και μόνο ο δημοτικός δρόμος της περιοχής Λειβαδίτη και στο Δασικό χωριό χρειάζονται αλυσίδες. Επίσης μας αναφέρθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει παγετός τις νυχτερινές ώρες στην ορεινή περιοχή.

Μόνο βροχές στην πόλη της Ξάνθης

Ούτε σ’ αυτό το κύμα κακοκαιρίας η πόλη της Ξάνθης αναμένεται  να δει χιόνι. Έτσι λένε οι προβλέψεις της ΕΜΥ που δείχνουν μόνο βροχές μέχρι και σήμερα Παρασκευή και 6 – 7 μποφόρ στο πέλαγος. Να σημειώσουμε ότι στην πόλη της Ξάνθης έχει να χιονίσει από το 2018 και οι Ξανθιώτες το έχουμε πεθυμήσει…όσο να’ ναι.

Που χρειάζονται αλυσίδες – Οδηγίες από την Αστυνομία

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού , από το 2ο χλμ. έως το Δασικό Χωριό, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο υπόλοιπο δίκτυο δεν παρατηρούνται προς το παρόν προβλήματα, ωστόσο οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών, ειδικά κατά τις βραδυνές ώρες.

 Που αλλού χρειάζονται αλυσίδες

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:

Στην Εθνική Οδό Δράμας – Εξοχής από τη διασταύρωση Βώλακα έως και τη διασταύρωση Οχυρού, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Φ. οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Επαρχιακή Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από τον οικισμό Λιβαδερού έως τον οικισμό Σιδηρόνερου, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας, ενώ παράλληλα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.r

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …