Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ψηφοδέλτιo για όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Ψηφοδέλτιo για όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

0

Θα ανακοινωθεί την Κυριακή κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ)  – Δεν αναμένονται εκπλήξεις και ανατροπές

 

Μιλά στο «Ε» το μέλος της ΚΠΕ Π. Δαβιτίδης,  για το πρόγραμμα, τις εκλογές και όσα απασχολούν και πλήγωσαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

 

 

Ο κύβος ερρίφθη για τα περισσότερα ψηφοδέλτια των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τα οποία είναι έτοιμα και η σύνθεσή τους θα ανακοινωθεί την προσεχή Κυριακή 28 Ιανουαρίου κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η οποία έχει και την ευθύνη της προετοιμασίας για τις επικείμενες εκλογές.

Την Κυριακή η επίσημη ανακοίνωση για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεταξύ εκείνων των ψηφοδελτίων που θα ανακοινωθούν είναι και της Ξάνθης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένονται εκπλήξεις και ανατροπές της τελευταίας στιγμής και ότι τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης είναι αυτά που έχουν ακουστεί. Συγκεκριμένα, ο εν ενέργεια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Οδυσσέας Βουρβουκέλης, η δημοσιογράφος και επιχειρηματίας ‘Ερση Παρχαρίδου και η οικονομολόγος Μπερίν Ντελή Ιμραήμ. Όπως είναι φανερό το ψηφοδέλτιο είναι κατά τα 3/5 ανανεωμένο και όπως εκτιμούν κύκλοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ «εκπροσωπεί όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στην νέα γενιά».

ΠΑΣΟΚ  – ΚΙΝΑΛ: Συγκυβέρνηση με πρόγραμμα – ‘Να αναλάβουν τις εθνικές του ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ’

Παρών στην συνεδρίαση εκπροσωπώντας την Ξάνθη πρόκειται να είναι το μέλος της ΚΠΕ κ. Παναγιώτης Δαβιτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ατζέντα της συνεδρίασης που εκτός από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων περιλαμβάνει και τοποθετήσεις για τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά  και πολιτικής επικαιρότητας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει για πρώτη φορά ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλους του τομείς, ένα προοδευτικό πρόγραμμα για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία,  την ανάπτυξη. Ένα πρόγραμμα σύγχρονο που απαντά σε όλα τα ζητούμενα και τα προτάγματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό θα είναι και ο οδηγός μας. Με βάση αυτό το πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ όταν πάρει εντολή διακυβέρνησης θα επιδιώξει μια κυβέρνηση προοδευτική».

Το θέμα των υποκλοπών απασχολεί έντονα το ΠΑΣΟΚ

Και επειδή ο επιθετικός προσδιορισμός «προοδευτικός» έχει πολλές χρήσεις και ερμηνείες ο κ. Δαβιτίδης διευκρινίζει: «Πώς μπορεί να θεωρείται προοδευτική η κυβέρνηση της ΝΔ με τον τρόπο  που διαχειρίστηκε την υπόθεση των υποκλοπών; Πώς μπορεί να θεωρείται προοδευτικός ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ακυρώνει στην πράξη το νόμο της απλής αναλογικής που ψήφισε, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δυο τους έχουν εθνικές ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν. Αν αποτύχουν το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει μια συγκυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές θέσεις του»

Να σημειώσουμε ότι το θέμα των υποκλοπών είναι κυρίαρχο θέμα για το ΠΑΣΟΚ καθώς ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης ήταν το πρώτο θύμα και βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» Κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται έρχονται στο φως νέα στοιχεία για παρακολουθήσεις υπουργού της ΝΔ  και υψηλά ιστάμενου στρατιωτικού που ήταν και η αιτία της πρότασης μορφής προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η Εύα Καϊλή πλήγωσε την παράταξη»

Επίσης γκρίζα σκιά έχει αφήσει στο ΠΑΣΟΚ το Qatar gate και η εμπλοκή της ευρωβουλευτού κας Εύας Καϊλή, γεγονός που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά με απώλειες: «Η Εύα Καϊλή πλήγωσε τον κόσμο την παράταξη και τον κόσμο της. Γι αυτό και ο πρόεδρος την διέγραψε και βέβαια δεν θα είναι ξανά υποψήφια. Όπως είναι γνωστό ο ίδιος διαφοροποιήθηκε από τις δηλώσεις Καϊλή για το Κατάρ δυο βδομάδες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο», επισημαίνει ο κ. Δαβιτίδης.

Ξύπνησε η βάση του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη – «Μας ακούει ο κόσμος …»

Σε τοπικό επίπεδο και στο ερώτημα πως ανταποκρίνεται η βάση του ΠΑΣΟΚ κ αι πως προδιαγράφεται η εκλογική του επίδοση ο κ. Δαβιτίδης έκανε λόγο για ένα «ξύπνημα του ΠΑΣΟΚ»: «Βλέπουμε τεράστια διαφορά στη βάση του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Υπάρχει μια πολιτική αφύπνιση, ένα ξύπνημα που εκφράζεται με ενδιαφέρον για συμμετοχή παρότι τα ποσοστά συσπείρωσης είναι ακόμη χαμηλά. Είναι φανερό ότι ο κόσμος μας ακούει. Και θα του …μιλήσουμε με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια να πληγώσουμε τη βάση».

«Οι τρεις βουλευτές του νομού θα πρέπει να βρούνε λύση για το νοσοκομείο»

Συνεχίζοντας ο κ. Δαβιτίδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αφουγκράζεται τους παλμούς της τοπικής κοινωνίας και επιζητεί λύσεις στα προβλήματα της όπως το καυτό πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ξάνθης: «Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν τιμά το νομό της Ξάνθης ο οποίος έχει 3 γιατρούς εκλεγμένους βουλευτές η σημερινή κατάσταση του Γενικού νοσοκομείου Ξάνθης.

Στο Γενικό νοσοκομείο Ξάνθης έχει “παρθεί πρόσφατη απόφαση” λόγω έλλειψης προσωπικού να συγχωνευθούν η μονάδα Περιτοναϊκής κάθαρσης και η Ουρολογική κλινική. Τα περιστατικά της μονάδας είναι όλοι σχεδόν ανοσοκατασταλμένοι νεφροπαθείς, που είτε κάνουν αιμοκάθαρση, είτε Περιτοναϊκές πλύσεις, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια απόφαση, όταν βρίσκονται στην ίδια κλινική με ουρολογικά περαστικά που εκ των πραγμάτων έχουν πολλά μικρόβια, είναι εμπύρετα και έχει και σηπτικούς ασθενείς. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκπτώσεις στην υγειά των ασθενών. Δεν είναι δυνατόν το Νοσοκομείο της Ξάνθης να μετατρέπεται από μία κομβική μονάδα υγείας στη Περιφέρεια σε περιφερειακό κέντρο υγείας, Άμεσα οι τρεις βουλευτές του νομού θα πρέπει να βρούνε λύση. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει και προτάσεις και επίκαιρες ερωτήσεις για τη σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο και στο τομέα της υγείας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…