Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανοίγουν μόνο καθημερινές και μόνο πρωινά τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς

Ανοίγουν μόνο καθημερινές και μόνο πρωινά τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς

0

Θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30/1. Για τις ώρες λειτουργίας ενημερώνει ο δήμος Αβδήρων

Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει ότι τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00π.μ έως τις 15:00μ.μ.

Επισημαίνει ότι οι χρήστες των Ιαματικών Λουτρών πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Θεραπευτικές ενδείξεις

Σχετικά με τη Λουτρόπολη της Ποταμιάς, ο δήμος Αβδήρων ενημερώνει: «τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονται από Βοριούχα, Σιδηρολιθιούχα και οξυανθρακικά και η θερμοκρασία τους φτάνει μέχρι και 65.5ο C. Το υδροθεραπευτήριο της Λουτρόπολης διαθέτει 2 ομαδικές πισίνες Ανδρών και Γυναικών. Οι πηγές της περιοχής χαρακτηρίζονται αλκαλικές οξυπηγές και τα νερά τους ως υπέρθερμα χλωριονατριούχα.. Ενδείκνυται για τη θεραπεία παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, όπως ρευματοπάθειες και αρθροπάθειες.

Οι πηγές των ιαματικών υδάτων της Ποταμιάς Δήμου Αβδήρων, βάσει των χημικών αναλύσεων κατατάσσονται στις χλωρονατριούχες ιαματικές Πηγές με αρκετή ποσότητα θεϊκών ιόντων (έγγραφο του ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του Υπουργείου Κοινοτικών Υπηρεσιών αριθ. 460/9.81 – εοτ 36122/22.6.81).

Ενδείκνυνται στις ακόλουθες παθήσεις :

-Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (3 μήνες μετά τον παροξυσμό).

-Εκφυλιστικές αρθροπάθειες όταν δεν υπάρχει παρόξυνση.

-Οσφυαλγία – οσφυοισιαλγία – ριτίδες

-Μετατραυματικές οστεοαρθροπάθειες

Περαιτέρω , οι συγκεκριμένοι τρόποι θεραπείας όπως Πόση , Εισπνοή και Λουτροθεραπεία κάτω από κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αποβούν ωφέλιμες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…