Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το «κοινωνικό πρόσωπό» του έδειξε για άλλη μία χρονιά το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης

Το «κοινωνικό πρόσωπό» του έδειξε για άλλη μία χρονιά το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης

0

Συγκέντρωσε 350 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενόψει γιορτών

Στο ‘’Ε’’ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στην Ξάνθη, Ζεκή Μεμέτ Αλή: «Επιχειρούμε να καλύψουμε μέρος των βασικών αναγκών, μίας και αυτές είναι πολλές, δεν τελειώνουν!»

Δέματα αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκέντρωσε το Παράρτημα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Τρίτη 20/12 με σκοπό να τα μοιράσει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που ενόψει γιορτών αδυνατούν να προμηθευτούν τα αναγκαία στηριζόμενοι αποκλειστικά στο δικό τους εισόδημα.

Συγκεκριμένα, το Παράρτημα της Ξάνθης δείχνοντας το «κοινωνικό πρόσωπό» του γέμισε την είσοδο των εγκαταστάσεών του επί της οδού Ελ.Βενιζέλου με σακούλες, όπου προσέρχονταν οι δικαιούχοι και τις προμηθεύονταν μέχρι και τη μία το μεσημέρι.

Για αυτή την κίνηση αγάπης και ενσυναίσθησης με έντονο κοινωνικό «αποτύπωμα» μίλησε στο ‘’Ε’’ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης, Ζεκή Μεμέτ Αλή.

Αρχικά, αναφερόμενος στην δράση των εθελοντών, σημείωσε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, Μπιρόλ Μουμίνογλου για φέτος βγήκαν μαζί με τους εθελοντές στα σούπερ μάρκετ. Ήδη το KOSMOPLUS στηρίζει την προσπάθεια, όπως και ο Σκλαβενίτης που θα μας δώσει δωροεπιταγές για να ενισχύσει την δράση. Επιπλέον, σημαντική είναι η κινητοποίηση και στα πλαστικά Θράκης. Τρόφιμα έχει αποστείλει και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr.Aντώνιος Αυγερινός από τις κεντρικές αποθήκες .Όλα αυτά, λοιπόν για τις ευπαθείς ομάδες που έχουμε στην Ξάνθη. Από την Τρίτη 20/12 ξεκίνησε η διανομή. Υπολογίζουμε περίπου στα 350 δέματα-σακούλες. Συνεργαζόμαστε με τον δήμο Ξάνθης, με την Κοινωνική Πρόνοια, την Περιφέρεια και με τους υπόλοιπους όμορους δήμους. Θα έρθουν από εδώ οι συμπολίτες μας και τα υπόλοιπα θα τα πάνε οι εθελοντές σπίτι-σπίτι για τα ανήμπορα άτομα».

Στη συνέχεια, στην προσπάθεια να ενημερώσει για τα προς συγκέντρωση τρόφιμα, τόνισε:

«Η κάθε σακούλα αντιστοιχεί σε μία οικογένεια. Βέβαια, σε περίπτωση που πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες αντιλαμβανόμαστε πως θα προσφέρουμε επιπρόσθετες σακούλες, καθώς οι ανάγκες είναι περισσότερες. Εμπεριέχονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, κάποια προϊόντα υγιεινής για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις οικογένειες. Γάλατα, ζυμαρικά, ειδικές τροφές, όσπρια».

Καταληκτικά, αναφερόμενος σε «υιοθετημένες» οικογένειες, επεσήμανε:

«Όλοι γνωρίζουμε πως εμείς, όπως  κι άλλοι φορείς σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε αυτό που λέμε ‘’υιοθετημένες’’ οικογένειες που καλύπτουμε σε συχνά τακτικά διαστήματα με ό,τι μπορούμε και μας αποστέλλει η κεντρική διοίκηση. Οι ανάγκες είναι πολλές, δυστυχώς, δεν τελειώνουν!»

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…