Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Η διαλογική μορφή των πλατωνικών έργων» στα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Θανάση Μουσόπουλου

«Η διαλογική μορφή των πλατωνικών έργων» στα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Θανάση Μουσόπουλου

0

Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με κύριο θέμα τον σχολιασμό του έργου του Πλάτωνα

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το μάθημα «Η διαλογική μορφή των πλατωνικών έργων» με εισηγητή τον κ. Θανάση Μουσόπουλο στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Το συγκεκριμένο μάθημα πραγματεύεται τον σχολιασμό του πλατωνικού έργου διότι, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο εισηγητής, η σπουδαιότητα του έγκειται στο ότι ο Πλάτωνας χρησιμοποιεί δυο ειδών διαλόγους: τους άμεσους και τους έμμεσους. Ο Πλάτωνας στην 7η επιστολή λέει ότι τη σοφία μπορεί να την αναζητήσει κανείς στην προφορική συζήτηση και στη ζωντανή σχέση. Το γραπτό κείμενο εκθέτει χωρίς ο αναγνώστης να μπορεί να αντιδράσει. Στο Φαίδρο, ο Πλάτωνας επιτίθεται στο γραπτό λόγο. Έτσι διάλεξε το διάλογο. Η πλατωνική διαλεκτική βρήκε την ιδανική λογοτεχνική έκφραση.

Το μάθημα της 20ης Δεκεμβρίου είναι το τελευταίο του 2022. Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου και η κύρια θεματική του θα είναι ο Αριστοτέλης και το έργο του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…