Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Έτοιμο το καινούργιο παιδικό βιβλίο της Όλγας Χαιροπούλου «Ταξίδι στον Δούναβη»

Έτοιμο το καινούργιο παιδικό βιβλίο της Όλγας Χαιροπούλου «Ταξίδι στον Δούναβη»

0

Προσεχώς στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Ένα καινούργιο βιβλίο ετοιμάστηκε και προσεχώς θα εκδοθεί δια χειρός της ξανθιώτισσας εκπαιδευτικού Όλγας Χαιροπούλου με τίτλο «Ταξίδι στον Δούναβη» που έχει σκοπό να διασκεδάσει αλλά και να διδάξει τους μικρούς αναγνώστες για την φιλία, τη γεωγραφία και την ιστορία.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Το παιδικό παραμύθι «Ταξίδι στον Δούναβη» είναι μια πολύ όμορφη, πρωτότυπη, συγκινητική και συνάμα διδακτική ιστορία φιλίας! Πέρα από κάποιες «πινελιές» γεωγραφίας και ιστορίας που προσφέρει, το παραμύθι αυτό μαθαίνει στους αναγνώστες ότι η δύναμη της φιλίας ενώνει και δημιουργεί ομάδες που καταφέρνουν θαύματα.

…Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι! Σ ’ευχαριστώ που το κάναμε μαζί. Μάθαμε τόσα πολλά. Για κάστρα και για βασιλιάδες, για πολέμους και για ανθρώπους που ζουν μαζί, ειρηνικά. Για πόλεις που τις κατέστρεψαν και πάλι τις ξαναέχτισαν. Έτσι είναι μάλλον η ζωή…


Λίγα λόγια για την συγγραφέα:
Η Όλγα Χαιροπούλου γεννήθηκε στην Ξάνθη, μεγάλωσε όμως στο ορεινό χωριό Λειβαδίτη. Το 1986 απέκτησε το δίπλωμα της στη Γεωλογία – Παλαιοντολογία από το πανεπιστήμιο Johann Wolfgang von Goethe της Φρανκφούρτης. Στην συνέχεια απέκτησε και τον τίτλο «εκτιμητής έγχρωμων πολύτιμων λίθων». Σε αυτό το διάστημα παιδικές ιστορίες – παραμύθια και έμαθε να ζωγραφίζει. Μετά από αρκετά χρόνια διδασκαλίας στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, συνταξιοδοτήθηκε. Συνέγραψε και παρουσίασε για δύο χρόνια στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης  την εκπομπή «Η Γη μας είναι ωραία» με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…