Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 10+1 λόγοι για να επισκεφθείτε την Ευχούπολη 2022

10+1 λόγοι για να επισκεφθείτε την Ευχούπολη 2022

0

Το «πλήρωμα» της φετινής Ευχούπολης και οι γιορτινές δράσεις που έχει αναλάβει

Αναλυτικά ο κατάλογος των συμμετοχών και ο χάρτης των δράσεων που «κλείνουν» το 2022

Σύλλογοι, σχολεία και λοιποί φορείς της πόλης χαιρετίζουν την πιο όμορφη εποχή του έτους, τα Χριστούγεννα με μία σειρά δράσεων που φυσικά βάζουν στο… παιχνίδι και τα παιδιά!

Σπιτάκια και πάγκοι έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου στην Ευχούπολη, λίγα μέτρα μόλις από το Δημαρχείο. Ειδικότερα, από το απόγευμα της Κυριακής υποδέχονται μικρούς και μεγάλους χωρίς να απωλέσουν ούτε στιγμή την ευχάριστη διάθεση και το μεράκι για δημιουργία.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, την γνωριμία με τις ομάδες που βρίσκονται στο «προπέτασμα» των πάγκων…

1.Οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης φιλοξενούνται στην παραμυθένια Ευχούπολη και προβάλλουν τα προϊόντα τους, τα οποία είναι αυστηρώς χειροποίητα, (δίχως ουδεμία εξαίρεση). Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί περαιτέρω για το έργο του σε σχέση με την φροντίδα, το σεβασμό και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Οι Αδέσποτοι Φίλοι θα βρίσκονται στην τοποθεσία μεσοβδόμαδα από τις 5.30 μέχρι το βράδυ, αλλά και κατά τις πρωινές ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

2.Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες των μαθητών και εκπαιδευτικών του. Κατασκευές που επιμελήθηκαν μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, δίνουν ένα μοναδικό αποτύπωμα και αποτελούν συνάμα συνδυασμό αυτενέργειας και μεθοδικής καθοδήγησης. Το 7ο Γυμνάσιο θα φιλοξενείται το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής, 8 και 9 Δεκεμβρίου.

3.Το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και το ΕΕΕΕΚ  θα παρουσιάζουν στη βιτρίνα του πάγκου τους τα χριστουγεννιάτικα έργα των εκπαιδευομένων του. Η παρουσίαση των έργων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται πως σε δήλωσή τους στο ‘’Ε’’ η  Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ, Αναστασία Τζαμπαζλή και ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Γενισέας, Κλεομένης Ψωμακέλης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία είχαν σημειώσει: «Τα σχολεία που ‘’αδικήθηκαν’’ στην προγραμματισμένη πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε δύο σπιτάκια στην Ευχούπολη τις πρωινές ώρες  στη διάρκεια της εβδομάδας 12 έως 16 Δεκεμβρίου και εκεί θα κάνουν τις ίδιες δουλειές στα σπιτάκια, μιας και ο καιρός δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων την Πέμπτη 1/12».

4.Ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας, Ν. Ξάνθης συμμετέχει στην φετινή Ευχούπολη προσφέροντας δωρεάν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στους επισκέπτες. Τα γλυκά τα έχουν φτιάξει τα μέλη του συλλόγου με πολύ χαρά και μεράκι και είναι πρόθυμοι να τα μοιραστούν με τους περαστικούς για να τους «γλυκάνουν» και λιγάκι… Ο Σύλλογος θα βρίσκεται στην τοποθεσία πρωινές ώρες από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα, 10 έως 12 Δεκεμβρίου.

5.Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρυοφυτιανών καλωσορίζει τις γιορτές με ένα «πλούσιο» bazaar. Το πρωί της Παρασκευής και του Σαββάτου 16 και 17 Δεκεμβρίου θα είναι «ανοιχτό» στο κοινό του. Ας το απολαύσουμε!

6.Το 3ο Γενικό Λύκειο δηλώνει πανέτοιμο να «συστήσει» τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες των μαθητών του. Το πρωί της Παρασκευής, λοιπόν 16 Δεκεμβρίου δεν πρέπει να λείψει κανείς…

7.Η κινητή μονάδα του «ΚΕ.Θ.Ε.Α. Κιβωτός» καλεί τους ξανθιώτες, αλλά και τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις δράσεις του και στη συνέχεια να συμμετέχουν στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τις δικές τους ευχές. Άλλωστε, αυτή η περίοδος, το γιορτινό κλίμα «ξυπνά» μέσα μας κάθε διάθεση για προσφορά, ενσυναίσθηση και πρωτίστως βοήθεια σε όσους μας χρειάζονται! Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου μέλη της κινητής μονάδας θα υποδεχτεί με χαρά όσους/ες θέλουν να μάθουν για αυτούς το κάτι παραπάνω!

8.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου διοργανώνει bazaar με σκοπό να δώσει τη δική του χριστουγεννιάτικη νότα ενόψει γιορτών. Ο Σύλλογος περιμένει τους επισκέπτες του από την Τρίτη 20/12 μέχρι την Πέμπτη 22/12

9.Το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου σε μία προσπάθεια να εμφυσήσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και στους μαθητές του, αλλά και στους γύρω του.

10.Το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φτάνει στην Ευχούπολη, όπου και θα φιλοξενείται την Τετάρτη και την Πέμπτη, 28 και 29 Δεκεμβρίου. Χειροποίητες κατασκευές και λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού θα τοποθετηθούν σε κοινή θέα στο πλαίσιο ενός φροντισμένου bazaar.

Και μία σημαντική επισήμανση για τους μικρούς μας φίλους: Το σπιτάκι του Άι Βασίλη θα είναι ανοιχτό για να προσφέρει βεβαίως άφθονα γλυκίσματα στα παιδιά που θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του. Εξάλλου, το χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα ήταν πολύ φτωχικό χωρίς αυτές τις παιδικές παρουσίες!  Ας κάνουμε, λοιπόν, μία βόλτα σε αυτή τη «μαγική» γωνιά της πόλης στηρίζοντας βέβαια και το «πλήρωμά» της! Καλές γιορτές!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…