Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βροντερό ΌΧΙ από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης στο νομοσχέδιο για την Υγεία

Βροντερό ΌΧΙ από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης στο νομοσχέδιο για την Υγεία

0

Σε παρέμβαση καλούν την Πέμπτη στις 1 Δεκεμβρίου στις 6:30μ.μ στη Κεντρική Πλατεία

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης με μία πολεμική ανακοίνωση φωνάζει ένα βροντερό ΟΧΙ στα επικείμενα σχέδια της κυβέρνησης για απογύμνωση του δημόσιου νοσοκομείου από προσωπικό και αναλώσιμα υλικά, μετατρέποντάς το σε μία κλειστή δομή προσβάσιμη μόνο από τους «έχοντες».

Η ανακοίνωση στοχεύει στο νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία, στο νοσοκομείο παραμένουν σε αναστολή εργασίας περίπου 60 υγειονομικοί, και υπάρχουν ελλείψεις σε κλινικές όπως η παθολογική με μόλις 3 μόνιμους γιατρούς, με όριο ασφαλούς λειτουργίας 7 γιατρούς και τις εφημερίες να καλύπτονται από γιατρούς των κέντρων Υγειάς αλλά και γειτονικών Νομών. Ακόμη επισημαίνουν, το κλείσιμο της ΜΕΘ, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, την συνταξιοδότηση 13 υγειονομικών μόνο την χρονιά που διανύουμε, ενώ τονίζουν ότι οι συγχωνεύσεις 3 κλινικών (ουρολογική, οφθαλμολογική και ΩΡΛ) λόγω της πανδημίας για την δημιουργία κλινικών COVID, χειροτέρεψαν την κατάσταση. Όπως υπογραμμίζουν ακόμη, εκρηκτικά παραμένουν τα προβλήματα με το ΕΚΑΒ, όπως πρόσφατα κατήγγειλε και το σωματείων εργαζομένων. Επίσης η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ακόμη και χρόνια, αναγκάζοντας τους ασθενείς να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα, για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και σωματεία να δώσουν το παρών στην παρέμβαση που θα γίνει την Πέμπτη στις 1 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 στη Κεντρική Πλατεία.

Τα αιτήματα της παρέμβασης είναι:

-Να αποσυρθεί από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών.

– Χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

– Καμία σκέψη για έναρξη επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…