Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο δήμαρχος Ξάνθης κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας να γίνει σύμμαχος στον αγώνα επαναλειτουργίας του τουριστικού τρένου

Ο δήμαρχος Ξάνθης κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας να γίνει σύμμαχος στον αγώνα επαναλειτουργίας του τουριστικού τρένου

0

Ο Μ. Τσέπελης επισκέφθηκε τον Γ. Παπαεμμανουήλ στο γραφείο του

Συζήτησαν τις προοπτικές τις σύμπραξης δυνάμεων για την από κοινού προβολή των δήμων της Περιφέρειας

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επισκέφθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στην τουριστική και αναπτυξιακή ώθηση των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βασικό ζήτημα, η επαναλειτουργία της τουριστικής διαδρομής στα Στενά του Νέστου με τρένο, μια προσπάθεια που οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Δράμας και Παρανεστίου έχουν ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι έτεροι συνάδελφοί του συνεχίζουν τον αγώνα για την εύρεση λύσης, επισημαίνοντας πως η σύμπραξη των δυνάμεων για την επίτευξη του στόχου θα είναι προς όφελος ολόκληρης της Περιφέρειας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία του έργου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καβάλα, που θα εξυπηρετεί τις ΠΕ Καβάλας και Δράμας, καθώς και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μικρότερες Μονάδες, που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και η αναπροσαρμογή των τιμών.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη μιας κοινής στρατηγικής για την προβολή των Δήμων της Περιφέρειας προτείνοντας τη δημιουργία ενιαίας Έκθεσης, η οποία, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ΟΤΑ, θα λειτουργεί προσθετικά σε ολόκληρη τη διοικητική οντότητα.

«Οι καιροί απαιτούν στοχευμένες και ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Μόνο μέσα από τη συντονισμένη δράση, τη συνεργασία και τη σύμπραξη δυνάμεων της Περιφέρειας μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτέλεσμα στον τουρισμό, τον πολιτισμό -την ανάπτυξη, εν τέλει- των τοπικών κοινωνιών τις οποίες υπηρετούμε», τόνισε ο Δήμαρχος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με το απογευματινό ωράριο στο Μειονοτικό

Συνεχίζεται  η κατάληψη- Χάνονται διδακτικές ώρες   Διευθύντρια Δ/βαθμιας Ξάνθης: Μ. Σιδηρ…