Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με νικήτρια την 211 ΕΜΑ Κομοτηνής ολοκληρώθηκε ο ελληνοαμερικανικός διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων στο Πετροχώρι (+φωτο)

Με νικήτρια την 211 ΕΜΑ Κομοτηνής ολοκληρώθηκε ο ελληνοαμερικανικός διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων στο Πετροχώρι (+φωτο)

0

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 ελληνικοί ουλαμοί, 1 αμερικανικός και 24 παρατηρητές από 9 χώρες

Για ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και εκπαίδευσης έκανε λόγο ο Στρατηγός του Δ ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της δράσης


Το πρωί της Παρασκευής 4/11 έλαβε χώρα ο διαγωνισμός Ουλαμών Μέσων Αρμάτων(ΟΥΜΑ)’’Hellenic Army Tank Challenge-22’’ στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Στον διαγωνισμό που διεξαγόταν για πέμπτη χρονιά, συμμετείχαν Ουλαμοί Μέσων Αρμάτων(ΟΥΜΑ) από Ελλάδα και Η.Π.Α από τις 12-21-25-211 ΕΜΑ, C/1-18 REG και 7th JTAC, αντίστοιχα, καθώς και παρατηρητές από εννιά χώρες, συγκεκριμένα από Αίγυπτο, Αρμενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Ιορδανία, Ιταλία, Κύπρο και Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, προηγήθηκε το πρώτο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων αρματιστή. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βολές επίδειξης των αρμάτων. Δηλαδή, ένα άρμα από κάθε ουλαμό από τους πέντε που διαγωνίστηκαν εκτέλεσαν βολές επίδειξης. Ευθύς αμέσως ακολούθησε η παράταξη των αρμάτων, τα οποία έριξαν τις βολές και τέλος πραγματοποιήθηκε η απονομή στις νικήτριες ομάδες. Την 1η θέση κατέκτησε η 211 ΕΜΑ Κομοτηνής, την 2η η 12 ΕΜΑ και την 3η 21 ΕΜΑ.

Καταληκτικά, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε σήμερα την τελική φάση του διαγωνισμού αρμάτων με τη συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών ουλαμών και ενός αμερικανικού. Η παρούσα δραστηριότητα διεξήχθη κατά τη διάρκεια όλης της παρελθούσας εβδομάδας με δέκα αγωνίσματα, με πάθος, δύναμη, επαγγελματισμό και μεγάλη αντοχή από όλα τα πληρώματα, ελληνικά και αμερικανικά. Μία δραστηριότητα, η οποία ήρθε σε συνέχεια της ολυμπιακής συνεργασίας και έναν μήνα πλέον αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ στο Πετροχώρι. Αυτό ενισχύει την επιχειρησιακή μας ικανότητα και εκπαίδευση ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, εμπειρίες, capabilities. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που σήμερα έχουμε 24 παρατηρητές από εννιά χώρες. Η έντονη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Σώματος στρατού υλοποιείται υπό τον συντονισμό όλων των διεθνών ενεργειών που πηγάζουν από το ΓΕΕΘΑ και τα προϊστάμενα κλιμάκια».

Άρματα

-Leopard 2 HELL

-Leopard 2 A4

-Ελληνικά

-Μ1 Α2 Abrams

Μονάδες

-12 ΕΜΑ

-211 ΕΜΑ

-21 ΕΜΑ

-25 ΕΜΑ

-1-8/IN the USAREUR-AF

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…