Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης 1,2 & 3 Δεκεμβρίου

Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης 1,2 & 3 Δεκεμβρίου

0

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα επιτευχθεί μια διαβαθμισμένη γνωριμία με το εργαλείο της Κινηματογραφοθεραπείας, που εκτείνεται από τη βιωματική αυτογνωσιακή εμπειρία ως την επιστημονική τεκμηρίωση

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα επιτευχθεί μια διαβαθμισμένη γνωριμία με το εργαλείο της Κινηματογραφοθεραπείας, που εκτείνεται από τη βιωματική αυτογνωσιακή εμπειρία ως την επιστημονική τεκμηρίωση. Στο επίκεντρο βρίσκεται η αλληλεπίδραση της κινηματογραφικής τέχνης με την ψυχική υγεία, και πιο συγκεκριμένα, η γνωριμία με την Κινηματογραφοθεραπεία, που είναι ο χώρος, όπου η τέχνη του κινηματογράφου εφάπτεται με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας. Μέσα από την θέαση ταινιών, δίνονται ερεθίσματα για σχετική συζήτηση με σκοπό την ψυχική ανάπτυξη και την αυτοεξερεύνηση του ατόμου.

Μιας και κάθε μορφή τέχνης λειτουργεί σαν βάλσαμο για την ανθρώπινη ψυχή, έτσι και ο κινηματογράφος καθιστά δυνατή την έκφραση των μύχιων συναισθημάτων. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να αφουγκραστεί το κινηματογραφικό σύμπαν και να το μεταφράσει στο λεξιλόγιο του δικού του προσωπικού κόσμου.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης την 1η και 2η Δεκεμβρίου στις 9:00μ.μ και Εθνολογικό Μουσείο Θράκης την 3η Δεκεμβρίου στις 8:00μ.μ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…