Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιτυχία γένους… θηλυκού και αναγνώριση από την ΟΕΒΕ Ξάνθης

Επιτυχία γένους… θηλυκού και αναγνώριση από την ΟΕΒΕ Ξάνθης

0

Πέντε γυναίκες και μία γυναικεία συλλογικότητα βραβεύτηκαν στην τιμητική εκδήλωση «Γυναίκες της Ξάνθης» στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης

Ανθή Γκέρμαν, Εύα Τσακίρη, Σοφία Σεβαστού, Ελένη Μεταξά και «Βασίλισσες της Θράκης» τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό, την αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα, την εργασία και τον αθλητισμό, αντίστοιχα

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν.Ξάνθης επέστρεψε στην ενεργό δράση, με μια ιδιαίτερα συμβολική, τιμητική εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες της Ξάνθης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Την ιδιότητα του συνδιοργανωτή της εκδήλωσης έφερε ο δήμος Ξάνθης επικροτώντας την πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ να αναδείξει τέσσερις γυναίκες, όπως επίσης και μία γυναικεία συλλογικότητα που με την πορεία τους «στόλισαν» τον τόπο, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και πρότυπα για όλες τις γυναίκες σήμερα. Με την δράση τους συμμετέχουν στις προσπάθειες για να εξαλειφθεί κάθε υποτιμητικός χαρακτηρισμός σε βάρος των γυναικών, και να διεκδικηθεί η ισότητα των δύο φύλων, αλλά και να αναγνωριστεί η δική τους συμβολή, αφοσίωση και επιτυχία.

Ραντεβού για του χρόνου στην ίδια εκδήλωση

Η Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου προσεγγίζοντας τη θεματική και το γενικότερο πνεύμα της εκδήλωσης, υπογράμμισε: «Η εκδήλωση αυτή μετρά πίσω στο 2019 όταν πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στον ίδιο χώρο, όταν δηλαδή, τιμήθηκαν και τότε κάποιες κυρίες της πόλης. Σήμερα θα βραβεύσουμε τέσσερις μεμονωμένες κυρίες και μία γυναικεία συλλογικότητα. Η καθεμία από αυτές έχει προσφέρει σε: πολιτιστικό, πολιτικό, κοινωνικό, επιχειρηματικό χώρο όπως επίσης και στο αθλητικό γίγνεσθαι της Ξάνθης. Αυτή η βραδιά ανήκει αποκλειστικά σε αυτές τις κυρίες! Ευχαριστώ τα παρόντα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται, τον δήμο Ξάνθης, ο οποίος είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και την WomenAct, η οποία ως μία μη κυβερνητική οργάνωση βοηθά στην προώθηση των γυναικών στη δημόσια σφαίρα. Έχουμε την τιμή να έχουμε σήμερα κοντά μας την κυρία Αντωνία Σταυρίδου  που είναι Περιφερειακή Συντονίστρια του WOMENACT σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Δίνουμε ραντεβού και του χρόνου για την ίδια εκδήλωση. Άλλωστε, πρέπει να γίνει θεσμός!».

Εν συνεχεία, μετά και από ένα σύντομο χαιρετισμό της κας Αντ.Σταυρίδου, ακολούθησε το κομμάτι που ανήκε αποκλειστικά στις γυναίκες… η στιγμή της βράβευσης!

Βραβείο απένειμαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, η εκπρόσωπος του βουλευτή Ξάνθης, Σπύρου Τσιλιγγίρη,ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης και η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου.

Οι βραβεύσεις

Οι γυναίκες που τιμήθηκαν για την προσφορά τους:

-Ανθή Γκέρμαν, για την προσφορά της στον τομέα του πολιτισμου

-Εύα Τσακίρη, για την προσφορά της στην αυτοδιοίκηση,

-Σοφία Σεβαστού, για τη συμβολή της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

-Ελένη Μεταξά, για την 20ετή αφοσίωσή της στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης

Τέλος, βραβεύτηκε και η μοναδική γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, «Βασίλισσες της Θράκης» για την παρουσία της στον χώρο του αθλητισμού.

Οι γυναίκες με τη σειρά τους, βαθύτατα συγκινημένες ευχαρίστησαν τόσο την ΟΕΒΕ για την αναγνώριση, όσο και όλους, όσοι τις τίμησαν, στάθηκαν, δηλαδή, απέναντί τους και τις κοίταξαν με θαυμασμό. Άλλωστε, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος του τόπου, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας να τιμά γυναίκες που υπερέβησαν τα όριά τους στην πορεία δύσκολων χρόνων και ανέτρεψαν τα «καλούπια» που τις επέβαλαν λόγω του φύλου τους! Μόνο θαυμασμός αξίζει, λοιπόν σε τέτοιες φυσιογνωμίας. Ας συνεχίσουμε, ως η νέα «υποψήφια» γενιά που ετοιμάζεται να τις διαδεχτεί, να τις βγάζουμε στην επιφάνεια για να μάθουν και οι νεότερες γυναίκες να ξεπερνούν τη δειλία τους, να αποτολμούν και να πετυχαίνουν, κάτι βέβαια που δεν χωρά γένος, ούτε κοινωνική τάξη…

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…