Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπήκε ανάδοχος για το κυνοκομείο του δήμου Αβδήρων

Μπήκε ανάδοχος για το κυνοκομείο του δήμου Αβδήρων

0

Θα κατασκευαστούν 25 σπιτάκια για τα αδέσποτα – Μόνιμη πρόσληψη κτηνιάτρου

 

Δήμαρχος Αβδήρων , Γ. Τσιτιρίδης: «Προσπαθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα εφαρμόζοντας ότι προβλέπει ο νόμος»

 

Ένα βήμα προς την διαχείριση των αδέσποτων στο πλαίσιο της ορθής πρακτικής υπό το πνεύμα της φιλοζωίας κάνει ο δήμος Αβδήρων, με την κατασκευή εξοπλισμού καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμού που  προκηρύχθηκε αναδείχθηκε ανάδοχος που ΄πλειοδότησε έναντι των άλλων δύο συμμετεχόντων στον διαγωνισμό παρέχοντας έκπτωσης 19%. Η οικονομική επιτροπή του δήμου Αβδήρων που συνεδρίασε την Δευτέρα 28/11 το μεσημέρι ενέκρινε το πρακτικό 1 ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου: «Κατασκευή και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 353.400,00 € (με ΦΠΑ).

Ξεκινά η κατασκευή κυνοκομείου στο δήμο Αβδήρων

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης το  καταφύγιο θα φιλοξενεί 25 αδέσποτα σκυλιά ενώ θα έχει χώρο και για γάτες. Τα ζώα θα έχουν το δικό τους σπιτάκι με σύστημα εξαερισμού και θα προαυλίζονται σε δικό τους χώρο 5 – 10 τ.μ. Θα τους παρέχεται , ιατρική περίθαλψη από κτηνίατρο και φροντίδα για όσο χρειάζονται και όταν είναι τελείως υγιή θα επιστρέφουν στον χώρο απ’ όπου παρελήφθησαν όπως ορίζει ο νόμος.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα κατασκευαστεί σ’ ένα δημοτικό οικόπεδο 5 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ της Γενισέας και του Αυξεντίου. Στο οικόπεδο αυτό σταθμεύουν τα οχήματα του δήμου.

Ο δήμαρχος Αβδήρων παραδέχεται ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα που ζουν και περιφέρονται κατά αγέλες σ’ όλους τους οικισμούς του δήμου. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο γιατί δεσποζόμενα σκυλιά ή γάτες εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους που έπαψαν να είναι …φιλόζωοι: «Εμείς προσπαθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εφαρμόζοντας ότι προβλέπει ο νόμος. Έχουμε εξωτερικό συνεργάτη και προβαίνουμε σε στειρώσεις. Επίσης θα προσλάβουμε μόνιμο κτηνίατρο για το κυνοκομείο μέσα στο 2023» επισημαίνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Να θυμίσουμε ότι στο δήμο Αβδήρων έχουν υπάρξει στο παρελθόν πολλά περιστατικά βαρβαρότητα με φόλες.

Πρόεδρος ΚΕΔΕ σε υπουργό κ. Βορίδη: «Κύριε υπουργέ αν σας γάβγιζα πιο πολλή σημασία θα μου δίνατε…»

Το ζήτημα των αδέσποτων συζητήθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη  υποστήριξε: «Τα αδέσποτα είναι μια ευθύνη που ανέλαβαν οι δήμοι, οι οποίοι οφείλουν να παρέμβουν σε περίπτωση ενός επικίνδυνου ζώου, αλλά αδυνατούν να εντοπίσουν αδέσποτα που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Όχι, δεν μπορεί να φταίει ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος για κάθε αδέσποτο δάγκωμα και να είναι εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι στον κάθε δικομανή», τόνισε. Μάλιστα για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και της εύνοιας του υπουργού προς τους φιλοζωικούς συλλόγους, είπε χαρακτηριστικά όπως μας μετέφερε ο κ. Τσιτιρίδης που ήταν παρών στο συνέδριο: «Κύριε υπουργέ αν σας …γάβγιζα πιο πολλή σημασία θα μου δίνατε.  Κι αυτό φαίνεται ότι από τα 50 αιτήματά μας υιοθετήσατε μόνο τα τέσσερα ενώ κάνατε δεκτά όλα τα αιτήματα των φιλοζωικών συλλόγων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…