Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

0

Το ΠΑΣΟΚ και οι επιλογές του
Η διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών από τον Νίκο Ανδρουλάκη φαίνεται ότι προκαλεί τριγμούς και μέσα στο κόμμα. Είναι σίγουρα ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να γίνει αφορμή να αλλάξουν κάποια πράγματα με νομοθετικές ρυθμίσεις στην ΕΥΠ και όσους εμπλέκονται ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των πολιτών. Από κάποια στιγμή όμως και μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το έκανε σημαία για την προεκλογική του εκστρατεία και αυτό είναι λάθος. Αυτό που κατάφερε είναι, από ρυθμιστής των μετεκλογικών εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ να σύρεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η επιλογή δεν διακρίνεται για την πολιτική της οξυδέρκεια – κατά την άποψή μας πάντα.
Μ.Ξ.


Από κοντά ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Μόνιμος και αποκλειστικός βουλευτής που ακολούθησε σε όλες τις μετακινήσεις του τον Τούρκο αξιωματούχο, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.  Αναφέρομαι στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Δίπλα λοιπόν στον Τούρκο πολιτικό κατά τις επισκέψεις, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ενώ δεν εμφανίστηκε πουθενά ο έτερος μουσουλμάνος βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν.
Τίθεται επομένως το ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνεί ή όχι με τις ενέργειες του βουλευτή του;
Γ.Δ.


Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης σε Αμερικανική εταιρεία
Γειτονιά είμαστε, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο της Θράκης ανήκουμε, το τι γίνεται δίπλα μας προφανώς μας ενδιαφέρει.  Έτσι, σίγουρα αποτελούσε ένα θέμα σε ποια χέρια θα κατέληγε το λιμάνι Αλεξανδρούπολης με αφορμή την παραχώρησή του για αρκετά χρόνια σε ιδιώτη.
Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες μας, δύο εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων διεκδικούν στο διαγωνισμό το λιμάνι. Αξιοσημείωτο παράλληλα είναι το γεγονός της αποχώρησης από το διαγωνισμό δύο εταιρειών οι οποίες έχουν Ρώσους μετόχους.
Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί γι’ αυτούς μια γεωστρατηγική επιλογή στην ευρύτερη περιοχή.
Γ.Δ.


Μεγάλο το φέσι
Αυτό το φέσι, μεταξύ μας έφτασε μέχρι τ’ αυτιά. Τόσο μεγάλο είναι.
Πρόκειται για την υποχρέωση απόδοσης του γνωστού φόρου παρεπιδημούντων ύψους 0,5% επί του τζίρου ορισμένης κατηγορίας επαγγελματιών προς τον δήμο.
Βέβαια οι οφειλές αυτές είναι παλιές που δεν προσπάθησαν να εισπράξουν κι έτσι από χρόνο σε χρόνο έφτασαν τα 140.000 ευρώ. Ποσό σίγουρα μεγάλο που με νόμο αποτελεί ένα έσοδο των δήμων της χώρας που τα εισπράττουν οι επαγγελματίες για ν’ αποδώσουν στους δήμους.
Κάποιοι όμως, λίγοι, κρατούν για τον εαυτό τους τα χρήματα αυτά. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι οφειλές βεβαιώθηκαν από την ΑΑΔΕ και θα κληθούν οι υπόχρεοι να κάνουν ρύθμιση.
Γ.Δ.


Οι απατεώνες χτυπούν με νέα παγίδα
Πάντα ένα βήμα μπροστά είναι οι γνωστοί ηλεκτρονικοί απατεώνες. Τώρα, αξιοποιούν την πιθανή επιστροφή φόρου που κάποιοι δικαιούνται μετά την φορολογική τους δήλωση.
Έτσι, μηχανεύτηκαν και στέλνουν στα mail επιστολή πως τάχα δικαιούνται επιστροφή φόρου, όπου βάζουν και το λογότυπο του GOV.GR για να γίνουν πιστευτοί.
Διαβάστε παρακάτω όλο το στήσιμο της απάτης και πώς παγιδεύουν ανυποψίαστους πολίτες.
Αγαπητέ Πελάτη, η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου 634,13 €. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας.  Αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας. Το ποσό της επιστροφής φόρου θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας. Επιβεβαίωση λεπτομερειών (εδώ μπαίνει το link)
Λάβετε υπόψη ότι έχετε μόνο λίγες ημέρες για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας, διαφορετικά δεν μπορείτε πλέον να λάβετε την επιστροφή χρημάτων. Σας ευχαριστούμε, εκτιμούμε την υποστήριξή σας… Για οποιαδήποτε βοήθεια, καλέστε: +30 213 212 8400. GOV.GR


Το παρκάρισμα
Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Κάθε άλλο. Υπάρχει χρόνια τώρα και βαίνει αυξανόμενο όταν οι νέες οικοδομές δεν φροντίζουν να δημιουργούν χώρους πάρκινγκ. Έτσι, καθημερινά, γίνεται «μάχη»  για θέση παρκαρίσματος.
Από την άλλη επιβαρύνουν την όλη κατάσταση τα παράνομα παρκαρίσματα  Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Οι συμπολίτες προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους παρκάρουν όπου να’ ναι αδιαφορώντας εάν δημιουργούν πρόβλημα.
Από την άλλη δε, είναι εμφανής έλλειψη τροχονόμων και δημοτικής αστυνομίας, που θα περιόριζαν το πρόβλημα. Δεν τους βλέπουν οι δημότες να περιπολούν στην πόλη.
Κι έτσι, επικρατεί ένα αλαλούμ, κυρίως στο κέντρο.
Γ.Δ.


Ποδοσφαιρικό
Με μια φράση του τα είπε όλα ο γνωστός και αγαπητός συμπολίτης Θόδωρος Κοκκάλας που διετέλεσε πρόεδρος του ΑΟΞ και αυτός που ανέβασε την ομάδα στην Α΄Εθνική.
Για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν σήμερα στην ομάδα της Ξάνθης είπε: «Μη θρηνείτε σήμερα. Σήμερα είναι το μνημόσυνο, η κηδεία έγινε πριν 3 χρόνια».
Πράγματι, πόσο δίκιο έχει ο Κοκκάλας κι αυτοί που προέβλεψαν την άσχημη συνέχεια για την ομάδα της Ξάνθης μετά την αποχώρηση Πανόπουλου.
Τέλος υπάρχει κι ένα άλλο ερώτημα. Τι μέλλει γενέσθαι με τα γήπεδα και τις λοιπές εγκαταστάσεις;
Πρόκειται για μια περιουσία που τελικά θ’ απαξιωθεί τελείως και φυσικά θα λεηλατηθεί εάν δεν φυλαχτεί.
Γ.Δ.


Πλούσιο παρελθόν και προσφορά
Και για να γίνει μια υπενθύμιση για το τι ήταν ποδοσφαιρικά η ομάδα μας, ιδού μια αναφορά για το πλούσιο παρελθόν της. Δαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
«Η δεξαμενή στέρεψε κι έκλεισε
Είτε συμπαθούσε κανείς τη διαλυθείσα Ξάνθη είτε όχι, διαδραμάτισε διακριτό ρόλο τις τελευταίες δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελώντας σοβαρό κομμάτι του.
Η ομάδα της Θράκης έβγαλε 14 παίκτες που πήραν μεταγραφή στον Ολυμπιακό, 13 στην ΑΕΚ, 12 στον ΠΑΟΚ και 5 στον Παναθηναϊκό. Χώρια εκείνους που πήγαν σε Άρη, Ηρακλή κι άλλες ομάδες. Επίσης, ανέδειξε ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο εξωτερικό, (στη Ρόμα, στη Φιορεντίνα, στην Περούτζια, στη Ζενίτ, στη Μονακό, στην Μπενφίκα και άλλες ομάδες. Άντζας, Τοροσίδης, Μάνταλος, Ζήκος, Μαχαιρίδης, Ουζουνίδης, Μαλαδένης, Βρύζας, Κωστένογλου, Λουτσιάνο, Λοντίγκιν είναι μερικά από τα ονόματα με τα οποία τροφοδότησε η Ξάνθη την πρώτη γραμμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι  παίκτες που παρήγαγε, πήραν 37 πρωταθλήματα Ελλάδας και 32 Κύπελλα στην καριέρα τους. Δύο από αυτούς τους παίκτες (Βρύζας, Βενετίδης) συμμετείχαν στη «χρυσή» Εθνική Ελλάδας του 2004, ενώ έβγαλε κι έναν ποδοσφαιριστή (Ζήκος) ο οποίος έπαιξε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Αθροιστικά, οι παίκτες που ανέδειξε έπαιξαν 448 -αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στο μέτρημα – παιχνίδια  με την Εθνική Ελλάδας σημειώνοντας 33 γκολ. με τη φανέλα της. Μας σύστησε,  επίσης, παίκτες που αγωνίστηκαν στις εθνικές ομάδες της Αυστρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Ρωσίας, ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν τίτλους σε Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία, Μεξικό».
Γ.Δ.


Η πόλωση στο αίμα τους
Δεν κομίζω γλαύκα στην Ξάνθη, όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι για την Αθήνα, γιατί η διαπίστωση είναι όντως πλέον αποδεκτή από τους περισσότερους.
Αναφέρομαι για την πόλωση που «καλλιεργούν»  τα κόμματα μεταξύ τους. Δε χάνουν ευκαιρία να το επιβεβαιώνουν κι αυτό είναι το τραγικό της πολιτικής μας σκηνής.
Σα να έχουν την πόλωση στο αίμα τους, έτοιμοι όλοι να την εξωτερικεύσουν, για να αλληλοκατηγορηθούν, ακόμη και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.
Τον χορό βεβαίως ανοίγει συνήθως η αντιπολίτευση απ’ όπου απουσιάζει μονίμως κάθε πρόθεση συναίνεσης και συνεργασίας για τα σοβαρά, τουλάχιστον, θέματα.
Προφανώς αυτή η στάση και συμπεριφορά των κομμάτων έχει επηρεάσει ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών που απέχουν και δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές.
Η ευθύνη είναι αποκλειστική των κομμάτων και των επικεφαλής αυτών που συντηρούν την πόλωση για ψηφοθηρικούς και μόνον λόγους. Δυστυχώς, πρόκειται για παθογένεια που δε δείχνει να θεραπεύεται.
Γ.Δ.


«Δεν είμαστε εχθροί σας…»
Αποστομωτική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού προς τον Τούρκο Πρόεδρο κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ. Απέδειξε με επιχειρήματα πως η Τουρκία είναι αυτή που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και παραβιάζει την συμφωνία της με την ΕΕ και όχι η χώρα μας. Η Τουρκία είναι αυτή που τους χρησιμοποιεί για να εκβιάζει για ανταλλάγματα. Αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν, έθεσε τις «κόκκινες» γραμμές και «μίλησε» στον τουρκικό λαό. Είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα σας. Δεν είμαστε εχθροί σας. Είμαστε γείτονες. Εκτιμούμε τις πολλές φιλίες μεταξύ απλών Ελλήνων και Τούρκων πολιτών.»
Γνωρίζω, πρόσθεσε, ότι η συντριπτική πλειονότητα στις δύο χώρες μας δεν επιθυμεί πολιτική σύγκρουση και εχθρότητα. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε ένα πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, με αμοιβαίο σεβασμό και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».
Ούτε κραυγές, ούτε απειλές, ούτε φωτογραφίες νεκρών παιδιών όπως ο Τούρκος πρόεδρος που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και εικόνες νεκρών παιδιών για να πετύχει τον σκοπό του. Ακόμη μία ένδειξη ασέβειας και έλλειψης πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …