Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Μη ασφαλές το αλιευτικό καταφύγιο των Αβδήρων

Μη ασφαλές το αλιευτικό καταφύγιο των Αβδήρων

0

Υποστηρίζουν οι ερασιτέχνες αλιείς –  Βουλιάζουν οι βάρκες μέσα στο λιμάνι όταν πιάνει κακοκαιρία

 

Ζητούν  «κλείσιμο» της μπούκας και εκβάθυνση –  Ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων , Φ. Σταυρακάρας έστειλε έγγραφο στην περιφέρεια

 

Ταράζουν τα νερά του αλιευτικού καταφυγίου των Αβδήρων οι ερασιτέχνες αλιείς του νομού Ξάνθης καταθέτοντας μια επιστολή προς το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, τον Περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης καθώς και τον Λιμενάρχη Λάγος, όπου αποτυπώνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, ερασιτεχνικά και τουριστικά στο αλιευτικό καταφύγιο Αβδήρων, ζητώντας αναβάθμιση των υποδομών μέσω μιας σειράς ενεργειών που υποδεικνύουν.

Βουλιάζουν οι βάρκες μέσα στο λιμάνι των Αβδήρων –Έργα ζητούν οι ερασιτέχνες αλιείς

Χρόνιο αίτημα τόσο των ερασιτεχνών όσο και των επαγγελματιών αλιέων που έχουν τα πλεούμενά τους στο αλιευτικό καταφύγιο των Αβδήρων είναι να κλείσει 50 – 100μέτρα ο λιμενοβραχίονας. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων που έχουν 150 μικρά και μεγάλα σκάφη σ’ αυτό, κ. Σίφης Μεϊμαρίδης: «Το αλιευτικό καταφύγιο των Αβδήρων μόνο ασφαλές καταφύγιο δεν είναι για τα πλεούμενά μας. Πρέπει να κλείσει ο λιμενοβραχίονας γιατί όταν έχει κακοκαιρία βουλιάζουν πολλές βάρκες. Όπως αναφέρουμε και στην επιστολή μας του κ. Κομνηνού Γεωργίου η βάρκα βούλιαξε δύο φορές όπως και πολλών άλλων. Απ’ την άλλη τα τέλη ελλιμενισμού αυξήθηκαν αλλά όχι και οι παροχές του λιμανιού. Πρέπει  να γίνει εκβάθυνση και κάποια δίοδος εκτόνωσης στον δυτικό λιμενοβραχίονα κοντά στην ράμπα ανέλκυσης σκαφών. Επίσης πρέπει να γίνουν δύο πλωτές εξέδρες καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις ελλιμενισμού ειδικά τους θερινούς μήνες».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαρίδης στο λιμάνι των Αβδήρων  εκτός από τους ερασιτέχνες πού έχουν 150 πλεούμενα και τους επαγγελματίες περίπου 50 υπάρχουν και η ιστιοπλοϊκή εταιρεία ενώ τα τελευταία χρόνια περίπου 15 πλεούμενα είναι Βουλγάρων παραθεριστών.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «Ο σύλλογος προσβλέπει στην συνεργασία των αρχών και ζητά συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Φώτη Σταυρακάρα καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη προκειμένου να εξετάσουμε τα ζητήματα και να βρούμε λύσεις».

Ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων , Φ. Σταυρακάρας έστειλε έγγραφο στην περιφέρεια

Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Φώτης Σταυρακάρας είπε πως ήδη έχει στείλει έγγραφο στην περιφέρεια για  την εκβάθυνση της εισόδου του λιμανιού και την επέκταση του λιμενοβραχίονα. : «Έχουμε έγκριση για την υλοποίηση ενός προγράμματος που προβλέπει παροχές πίλαρ ρεύματος και νερού. Τα έργα αυτά όμως που ζητούν οι αλιείς χρειάζονται μελέτες και προγράμματα χρηματοδότησης. Έχουμε ενημερώσει σχετικά και περιμένουμε απαντήσεις. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρτίδης εξετάζει θετικά το θέμα και θα γίνουν οι ανάλογες τοποθετήσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη, ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ

Με καθυστέρηση η ενεργοποίηση καθώς και πέρυσι και πρόπερσι πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς Από…