Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Από πού έρχεται η νύχτα;» με την διεισδυτική ματιά του Κώστα Δρουγαλά

«Από πού έρχεται η νύχτα;» με την διεισδυτική ματιά του Κώστα Δρουγαλά

0

Μία συλλογή διηγημάτων με φόντο το αναπόφευκτο, τις ώρες που μας βρίσκουν απροετοίμαστους κι ανυπεράσπιστους…

Η συλλογή διηγημάτων «Από πού έρχεται η νύχτα;» «συστήνεται» μέσα από τη συγγραφική πένα του Κώστα Δρουγαλά και είναι διαθέσιμη από τις εκδόσεις του Παρατηρητή. Το αναπόφευκτο ,όλες οι ώρες που έρχονται για όλους μας και μας βρίσκουν απροετοίμαστους κι ανυπεράσπιστους «ξετυλίγονται» μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Γιατί πάντα έρχεται η νύχτα που δεν ξημερώνει– και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό· μόνο ν’ ανοίξεις τα χέρια και να την καλωσορίσεις ελπίζοντας…

Περιγραφή βιβλίου

Αυτό είναι το ερώτημα, συνειδητό ή ασύνειδο, που διαπερνά τα μυαλά και τα σώματα των πρωταγωνιστών στις 11 ιστορίες του βιβλίου.

Ένας άνεργος ηθοποιός ντυμένος Χίτλερ φωτογραφίζεται στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για το μεροκάματο· ένας κυνηγός την πιο κρίσιμη ώρα συλλογίζεται τον παππού του και το Άουσβιτς· ένας χωρισμένος πατέρας μαθαίνει για το ροζ βίντεο της κόρης του· ένας απογοητευμένος σύζυγος έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα· μία ψυχοθεραπεύτρια αποφασίζει να μπει στο αμάξι ενός πρώην ασθενή της·ένας άντρας αποφασίζει να κουρέψει το γρασίδι απ’ όλα τα σπίτια της γειτονιάς για να αναδείξει ένα κρυμμένο Θεματικό Πάρκο· ένας άντρας αναζητά την καλύτερή του φίλη, και ίσως το άλλο του μισό, στην άκρη της γης.

Οικογενειακά μυστικά· η βία των συνόρων· η πατρική φροντίδα η μοναξιά του αποχωρισμού· ο ματαιωμένος έρωτας· λέξεις, γραμμένες στο νερό. Και κάπου εκεί, πολύ ψηλά, αγνή κι αμόλυντη, η αγάπη: πιο ψηλά κι από τα τείχη που φρουρούν άχαρους νόμους και πικρούς κανόνες, σαν το φεγγάρι που φωτίζει τη νύχτα μέσα μας.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Κώστας Δρουγαλάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Το 2016 κυκλοφόρησε  το μυθιστόρημα Το τελευταίο τραγούδι του Ντύλαν (εκδ. Πικραμένος, 22017). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το μυθιστόρημα εντάχθηκε στη βιβλιογραφία του μαθήματος «Η πεζογραφία της κρίσης» στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ. Από το 2013 γράφει κριτικά κείμενα για την ιστοσελίδα bookpress.gr. Ζει κι εργάζεται ως καθηγητής στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» για πέντε παραστάσεις στην Κομοτηνή

Το έργο της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζ…