Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Το τέλος ενός μεγάλου καλαθοσφαιριστή, του Μπιλ Ράσελ

Το τέλος ενός μεγάλου καλαθοσφαιριστή, του Μπιλ Ράσελ

0

Στις 31 Ιουλίου του 2022, απεβίωσε ο Μπιλ Ράσελ, σε ηλικία 88 ετών, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής και προπονητής καλαθοσφαίρισης, ο πρωτοπόρος που έβαλε τα θεμέλια για το μπάσκετ του μέλλοντος, που ύψωσε το πελώριο ανάστημά του μπροστά στα ξινισμένα μούτρα της Λευκής Αμερικής, που δεν υποτάχθηκε ποτέ στη ρατσιστική συμπεριφορά που δέχτηκε.

Ο Ουίλιαμ Φέλτον «Μπιλ» Ράσελ, γεννήθηκε 21 Φεβρουαρίου 1934 και αγωνίζονταν ως σέντερ, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του με τους Μπόστον Σέλτικς.

Θεωρείται από τους πιο κορυφαίους του αθλήματος!

Κατέκτησε 5 τίτλους, του πολυτιμότερου παίκτη, MVP, του πρωταθλήματος NBA ενώ με την ομάδα του 11 πρωταθλήματα στα 13 χρόνια της ενεργού δράσης του.

Ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης το 1956 με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Είχε ύψος 2,08 μ.

Τα τρία τελευταία χρόνια της αγωνιστικής του παρουσίας ήταν και προπονητής, καθοδηγώντας την ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με απαράμιλλη επιτυχία.

Το αμυντικό παίξιμό του, σε μια εποχή που αυτό ήταν άγνωστο, οδήγησε την ομάδα σε πέντε από τις επτά καλύτερες επιδόσεις άμυνας όλων των εποχών.

Όταν ο Ράσελ ήταν έφηβος δεν επιλέχτηκε στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του γυμνασίου αν και ήταν καλός δρομέας και εξαιρετικός άλτης.

Στην Β’ και Γ’ γυμνασίου, συμμετείχε στην ομάδα και τότε συνάντησε τον Τζορτζ Μάικαν, τον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή των Μινεάπολις Λέικερς, ο οποίος τον ώθησε να προχωρήσει στο άθλημα.

Ο Ράσελ αναγνωρίστηκε γρήγορα για τον ασυνήθιστο τρόπο παιχνιδιού του στην άμυνα.

Αντίο, σε έναν από τους μεγαλυτερους και καλύτερους καλαθοσφαιριστές, παγκόσμιας εμβέλειας!

 

Η Πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…