Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύσκεψη του ΣΟΠΠ ΠΕ Ξάνθης λόγω αύξησης της επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές

Σύσκεψη του ΣΟΠΠ ΠΕ Ξάνθης λόγω αύξησης της επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές

0

Μέχρι τις 31/7 προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες και μποφόρ στην περιοχή

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης με στόχο τη μεγιστοποίηση της ετοιμότητας όλων των αρμόδιων φορέων αναφορικά με τη πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, λόγω αύξησης της επικινδυνότητας.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, μέχρι τις 31/7/2022 προβλέπονται για τη περιοχή μας ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καθώς και άνεμοι υψηλής έντασης και γι’ αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των πολιτών στη χρήση της φωτιάς, καθώς σύμφωνα με τη πυροσβεστικής διάταξη 9/2020, απαγορεύεται το άναμμα και η διατήρηση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, όπως και το κάπνισμα των μελισσών.

Αν οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν άμεσα στο 199 ή στο 112 ώστε να ενημερώσουν τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για σήμερα, Πέμπτη στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς η Ξάνθη βρίσκεται σε μέση επικινδυνότητας, ενώ η Καβάλα, η Ροδόπη και ο Βόρειος Έβρος σε υψηλή. Σε πολύ υψηλή επικινδυνότητας κατατάσσονται νότιος Έβρος και Σαμοθράκη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…