Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παλεύουν με τα «κύματα»… κουνουπιών οι πολίτες στις παραλιακές περιοχές

Παλεύουν με τα «κύματα»… κουνουπιών οι πολίτες στις παραλιακές περιοχές

0

Επαναληπτικοί ψεκασμοί εν εξελίξει σε όλη την ΠΕ Ξάνθης

Α. Μωυσιάδης: «Συνεχίζεται η περίοδος της ακμαιοκτονίας. Ετοιμότητα για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου

Αφόρητη έχει γίνει η κατάσταση με τα κουνούπια μετά από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος. Αν και η προνυμφοκτονία ξεκίνησε νωρίς, από αρχές Απριλίου, τα κουνούπια δεν υποχωρούν σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας, κυρίως τουριστικές, ενώ σε συνδυασμό με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου, η ΠΑΜΘ καλείται για μια ακόμη φορά να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της καταπολέμησης του κουνουπιών που αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, αλλά και την τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής.

«Με εφόδιο την εξειδικευμένη γνώση συνεχίζουμε τους επίγειους και από αέρα ψεκασμούς»
Αριστείδης Μωυσιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών ΑΜΘ

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών ΑΜΘ, Αριστείδης Μωυσιάδης μιλώντας στο «Ε» για την περίοδο των ψεκασμών, τόνισε: «Διενεργούνται ψεκασμοί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και μάλιστα επαναληπτικοί. Όσον αφορά την ακμαιοκτονία έχει ήδη ξεκινήσει εδώ κι είκοσι μέρες περίπου και μάλιστα εφαρμόζεται τόσο από αέρα, όσο κι επίγειος ψεκασμός».

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…

Ως προς τον ιό του Δυτικού Νείλου ο κ. Μωυσιάδης υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν κρούσματα Δυτικού Νείλου. Εμείς βρισκόμαστε σε φάση ετοιμότητας με εφόδιο την εξειδικευμένη γνώση».

Παράπονα για τα κουνούπια και στη Χρυσούπολη

«Παράπονα αναφορικά με τους ψεκασμούς είχαμε από την Χρυσούπολη, διότι δώσαμε προτεραιότητα στην Κεραμωτή. Στείλαμε περισσότερα συνεργεία στην περιοχή, μιας και αυτή την περίοδο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Έπειτα, θα ακολουθήσουν εντατικοί ψεκασμοί και στην Χρυσούπολη.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …