Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς του XANTHI MASTERS 2022 σήμερα στις 9 το πρωί

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς του XANTHI MASTERS 2022 σήμερα στις 9 το πρωί

0

Η κεντρική πλατεία έγινε παραλία

Σήμερα στις 9 το πρωί ανοίγει η αυλαία του Xanthi Masters. Το τρίτο major τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ 2022 θα κάνει το πρώτο σερβίς νωρίς το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη με τους αγώνες των προκριματικών στη κατηγορία των γυναικών, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην άμμο θα μπουν και οι ομάδες ανδρών που αγωνίζονται στα προκριματικά.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και ταυτόχρονα, μια πολύ σημαντική και τιμητική στιγμή για την Ξάνθη, καθώς ο Δήμος μας επιλέχθηκε ανάμεσα σε 45 Δήμους της χώρας που κατέθεσαν αίτηση, για να συμμετάσχουν, ως συνδιοργανωτές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball Ανδρών και Γυναικών 2022.

Το XANTHI MASTERS 2022 αποτελεί τον τρίτο «σταθμό», μεταξύ τεσσάρων τουρνουά που διεξάγονται σε ισάριθμες πλατείες Δήμων της χώρας, (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Αγίου Νικολάου) σε μια διοργάνωση – γιορτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης η οποία γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια μπιτς βόλεϊ, υπό την αιγίδα της.

Το τουρνουά θα φιλοξενήσει αθλητές υψηλού επίπεδου, οι οποίοι εγγυώνται εντυπωσιακό θέαμα, ενώ θα είναι παρόντες και οι δικοί μας Γιώργος Τερζόγλου και Ραφαήλ Μπανιώτης, που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες ανδρών και παίζοντας εντός έδρας, θα διεκδικήσουν την πρωτιά.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης στο Δημαρχείο, θα γίνει επίσημη παρουσίαση του XANTHI MASTERS 2022 (Dimokratias Sq. 14-17/7).

Τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, που δεν θα παραβρεθεί εξαιτίας προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μανώλης Φανουράκης. Το παρών, όπως είναι φυσικό, θα δώσει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σουά Μπεκίρ Ογλού.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα εκπροσωπήσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Ένωσης σωματείων βόλεϊ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας Ειρήναρχος Κεμανετζής.

Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους θα συμμετάσχουν και οι Θρακιώτες αθλητές Ραφαήλ Μπανιώτης – Γιώργος Τερζόγλου, που βρίσκονται στο Νο1 του ταμπλό ανδρών.

Συνολικά 41 ομάδες θα λάβουν μέρος στο Xanthi Masters (23 ανδρών-18 γυναικών) και το πρώτο σερβίς θα γίνει με τα προκριματικά των γυναικών, ενώ το μεσημέρι θα ξεκινήσουν και οι προκριματικοί αγώνες στη κατηγορία των ανδρών.

Οι προκριματικοί αγώνες και στα δύο φύλα θα κρατήσουν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή 15 ομάδων ανδρών και 10 γυναικών. Από την Παρασκευή (15/7) το πρωί (09.00) θα ξεκινήσουν και οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες και το τουρνουά θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή των τελικών την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στο Youtube με θέα τον εμβληματικό πύργο του ρολογιού στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2022 είναι η Lipton Ice Tea, το δίκτυο διανομέων της Jeep® και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών BEFON.

Κύριος χορηγός του XANTHI MASTERS είναι το The Espressonist Coffee Company και επίσημοι χορηγοί είναι το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας Vodafone Shop-Καρολίδου Χριστίνα και η βιοτεχνία αθλητικών ενδυμάτων Figli Sports.

  • Ξεκίνησαν οι προκριματικοί του Xanthi Masters 22

    Αρκετοί Ξανθιώτες βρέθηκαν στις κερκίδες της πλατείας Ένα ασυνήθιστο θέαμα απόλαυσαν οι Ξα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …