Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κύμα αγανάκτησης στην πόλη από τα ολονύκτια γλέντια στο Δροσερό

Κύμα αγανάκτησης στην πόλη από τα ολονύκτια γλέντια στο Δροσερό

0
drosero1-empros

Έντονες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας  – Oργισμένες αναρτήσεις κατά των αστυνομικών και των δημοτικών αρχών στα social

 

20 μηνύσεις από την Αστυνομία κατά των διοργανωτών  την Πέμπτη  – Δηλώσεις του δημάρχου Ξάνθης για το θέμα

 

Κύμα οργής και αγανάκτησης κυριαρχεί σ’ όλη την πόλη από την απίστευτη ηχορύπανση που εξαναγκάζεται να υποστεί από τα ολονύκτια θορυβώδη γαμήλια γλέντια που γίνονται στο Δροσερό. Ρίψεις πυροτεχνημάτων, μουσική στη διαπασών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, φωνές ακόμα και πυροβολισμοί ακούγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον οικισμό, με τους κατοίκους να βιώνουν ένα νυχτερινό εφιάλτη, μένοντας ξάγρυπνοι. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με αμείωτη ένταση κάθε χρόνο χωρίς σημάδια  βελτίωσης.

Όλη η πόλη ξαγρυπνά από τα γλέντια στο Δροσερό

Η κατάσταση είναι τραγική.  Συμπολίτες μας ηλικιωμένοι  με προβλήματα υγείας, άλλοι που πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς να πάνε στην δουλειά τους δεν μπορούν να κλείσουν μάτι γιατί κάποιοι στο Δροσερό έχουν τέρμα τις μικροφωνικές και γλεντούν δίχως αύριο. Αναγνώστες σε έξαλλη κατάσταση μας εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους γιατί αυτοί που δεν τηρούν τον νόμο και διαταράσσουν την κοινή ησυχία και  καταστρατηγούν ένα κοινωνικό τους  δικαίωμα μένουν ατιμώρητοι. Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι  τρεις μέρες είναι άυπνοι και χρειάστηκε να καταφύγουν σε υπνωτικά χάπια.  Στα social βροχή οι οργισμένες αναρτήσεις. Πολλές στρέφονται κατά της αστυνομίας αλλά και του δήμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε αναρτήσεις στην ομάδα Στραβά και Ανάποδα: «Αύριο θα πρέπει να υποβάλουν τις παραίτηση τους όλοι οι αρμόδιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αστυνομικές αρχές. Αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα της ηχορύπανσης από το Δροσερό κάθε βράδυ δεν πάει άλλο. Εκτός αυτού αφού δέχονται και παραβιάζουν κάθε βράδυ τον νόμο τότε να σταματήσουν να επιδοτούνται με τα γνωστά επιδόματα. Αλλά είπαμε εκεί ξέρουν όλους τους νόμους και τα δικαιώματα. Ντροπή τίποτα άλλο», σημειώνει κάτοικος της περιοχής.

«Έλεος γι αυτό που γίνεται κάθε βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί που όλοι κάνουν τα στραβά μάτια… Να ανοίγουν τουλάχιστον πιο πολύ την ένταση της μουσικής να μην κοιμάται κανένας στην Ξάνθη», προσθέτει άλλος κάτοικος στην ίδια ομάδα. «Σήμερα αλώθηκε η πόλη. Εσείς που είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών πηγαίνετε στα σπίτια σας», τονίζει ένας ακόμα κάτοικος της Ξάνθης.

20 μηνύσεις από την Αστυνομία κατά των διοργανωτών  την Πέμπτη

Στην κατηγορία για «στραβά μάτια» η Αστυνομία απαντά με 20 μηνύσεις που επιβλήθηκαν την Πέμπτη σε διοργανωτές και οργανοπαίκτες των δύο γάμων. Αστυνομικές δυνάμεις  έσπευσαν στον οικισμό και βεβαίωσαν τις παραβάσεις και προέβησαν σε μηνύσεις. Όπως μας ενημέρωσαν αρμόδιες πηγές ο νόμος περί διατάραξης των κανόνων της κοινής ησυχίας έχει μεταβληθεί από πταίσμα σε πλημμέλημα γεγονός που σημαίνει ότι έχει  αυξηθεί η ποινική του απαξία. Ο παραβάτης μηνύεται και το δικαστήριο άμεσα επιβάλει χρηματική ποινή (έως και 3.000 ευρώ) αλλά προβλέπεται και ποινή φυλάκισης, ενώ όταν ήταν πταίσμα το πρόστιμο ήταν 100 ευρώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Αστυνομία ήταν σε επιφυλακή αλλά επίλεξε να προβεί  σε μηνύσεις εφαρμόζοντας τον νόμο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη δράση ικανή να φέρει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από την πλευρά των γλεντοκόπων που ήταν και υπό την επήρεια ποτού.

Δυσαρέσκεια στην Αστυνομία γιατί  δεν έγινε δεκτή η πρότασή της για σύσκεψη φορέων με θέμα το Δροσερό

Στο μεταξύ, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι  στις αστυνομικές αρχές επικρατεί δυσαρέσκεια γιατί οι φορείς δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα και  ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στην Αστυνομία που έχει το σκέλος της καταστολής και το οποίο φέρνει εις πέρας  στο ακέραιο και σύμφωνα με τον νόμο.  Μάλιστα να θυμίσουμε ότι η Αστυνομία Ξάνθης είχε κάνει πρόταση που είχε δημοσιευτεί στα τοπικά Μέσα για την σύγκλιση σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες κλοπές αυτοκινήτων. Η πρόταση όμως αυτή δεν είχε καμιά αποδοχή όπως υποστηρίζουν από την Αστυνομία.

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: ««Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Θα συνεργαστούμε με την Αστυνομία και όλους τους φορείς ώστε να δώσουμε λύσεις»

Κληθείς να τοποθετηθεί για  το θέμα ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης δήλωσε: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Θα συνεργαστούμε με την Αστυνομία και όλους τους φορείς ώστε να δώσουμε λύσεις. Συναινούμε στο να γίνει μια σύσκεψη όλων των φορέων και να εξετάσουμε προτάσεις.  Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρωτοβουλία που θα δίνει λύση στο πρόβλημα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…