Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες θεματικές με σύγχρονες προσεγγίσεις», με τη «σφραγίδα» του ΔΠΘ

«Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες θεματικές με σύγχρονες προσεγγίσεις», με τη «σφραγίδα» του ΔΠΘ

0

Παρουσίαση της δίτομης έκδοσης του εργαστηρίου λαογραφίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας του ΔΠΘ, με τη στήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και της ΠΕ Μαγνησίας-Σποράδων

Το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», μέσω της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας» και με την συμπαράσταση της Περιφερειακής Διοίκησης Μαγνησίας και Σποράδων,  παραδίδουν στο αναγνωστικό κοινό και τους μελετητές ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό συλλογικό σύγγραμμα. Πρόκειται για ένα θεματικό δίτομο έργο εισηγήσεις οι οποίες αναδεικνύουν τις αξίες της Λαϊκής μας Τέχνης.

Με την παρουσίαση της έκδοσης του δίτομου συλλογικού τόμου «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες θεματικές με σύγχρονες προσεγγίσεις», ολοκληρώνεται ουσιαστικά το τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 25-27 Σεπτέμβριου 2020, κλείνοντας με τον πλέον άρτιο και επιτυχημένο τρόπο, το «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2018», που επεκτάθηκε και κατά το έτος 2019, που ήταν αφιερωμένο στην Ελληνική Λαϊκή Τέχνη και έφερε τον διακριτικό τίτλο «Μαγνήτων τέχνες λαϊκές».

Τη σημαντική έκδοση έχουν επιμεληθεί, ο Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, και Διευθυντής  του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ΔΠΘ, η Νάντια Μαχά-Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, και ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διδάκτορας Ψηφιακής Λαογραφίας και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τ.Ι.Ε. ΔΠΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, ώρα 20.00, στο Πάρκο Ζάχου, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στον Βόλο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…