Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων και παρυδάτιων σε Πόρτο Λάγος και Βιστονίδα

Δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων και παρυδάτιων σε Πόρτο Λάγος και Βιστονίδα

0

Δακτυλιώθηκαν συνολικά 65 πουλιά από 13 είδη, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δακτυλιώσεων στις 25-26 Απριλίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος δακτυλιώσεων στρουθιόμορφων και παρυδάτιων στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων και παρυδάτιων έλαβαν χώρα σε δύο διαφορετικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής Πόρτο Λάγος – Βιστονίδας και γειτονικών λιμνοθαλασσών και ακτών στις 25-26 Απριλίου 2022. Δακτυλιώθηκαν συνολικά 65 πουλιά από 13 είδη. Τα είδη που δακτυλιώθηκαν σε μεγαλύτερους αριθμούς ήταν ο Λασπότρυγγας (Tringa glareola), η Νανοσκαλίδρα (Calidris minuta) και η Λασποσκαλίδρα (Calidris alpina).

Όπως επισημαίνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστονίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, ο πιο αξιοσημείωτο είδος ήταν ο Καλαμοκανάς (Himantopus himantopus), που δακτυλιώθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η επανεύρεση Λασπότρυγγα με σουηδικό δαχτυλίδι.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε σύλληψη πολλών χειροπτέρων (νυχτερίδων) στις οποίες έγινε προσδιορισμός είδους και μετρήσεις σε 33 άτομα από 6 είδη πριν απελευθερωθούν.

Η ομάδα δακτυλίωσης αποτελείτο από τους Κ. Μπαϊρακταρίδου, Π. Καραγιάννη και Α. Βούρος, με υποστήριξη και μαθητευόμενων εθελοντών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …