Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το ξανθιώτικο κοινό «αγκάλιασε» την πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση της Μ. Τσαβδαρίδου

Το ξανθιώτικο κοινό «αγκάλιασε» την πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση της Μ. Τσαβδαρίδου

0

Η παρουσίαση των βιβλίων της «Και πάλι ορίστε» και «Η κατάρα του αλόγου» συνδυάστηκε με ζωντανή μουσική και θεατρική performance

Για την ενεργό συμμετοχή των βιβλιόφιλων ξανθιωτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εξέφρασε την χαρά της η συγγραφέας

Με μια «διαφορετική» βιβλιοπαρουσίαση η συγγραφέας Μαρία Τσαβδαρίδου παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης τα δύο βιβλία της «Και πάλι ορίστε» και «Η κατάρα του αλόγου».

Η ίδια μίλησε στο «Ε» για τα δύο της βιβλία, αλλά και για την αγάπη και αποδοχή που εισέπραξε από το ξανθιώτικο κοινό.

Αρχικά, υπογραμμίζει: «Ξεκινήσαμε από Κομοτηνή, μετά κινηθήκαμε προς τα πάνω κι η Ξάνθη αποτέλεσε το κατέβασμα σε όλη αυτή τη διαδρομή μας. Η παρουσίαση των δύο βιβλίων, ”Και πάλι ορίστε” και ”Η κατάρα του αλόγου” πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική και τραγούδι, καθώς και από θεατρική performance. Αναφορικά με το μυθιστόρημα ”Και πάλι ορίστε” αξιοσημείωτο είναι πως αποτελεί πλαισίωμα του βιβλίου του 2018 ”Όποιος πέθανε το μετάνιωσε”, ενώ ”Η κατάρα του αλόγου”διανθίζεται σε δύο θεατρικούς διαλόγους».

Καταληκτικά, αναφερόμενη στο κοινό, τονίζει: «Πραγματικά, έμεινα έκπληκτη με το κοινό. Θα μπορούσα να πω πως ήταν ”διαβασμένο”, είχε απορίες, παρατηρήσεις, μα και προτάσεις. Συμμετείχε ενεργά σ’όλη τη διάρκεια της παρουσίασης!»

Η συγγραφέας

Η Μαρία Τσαβδαρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ, αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν η μουσική.Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την εκμάθηση κλασικής κιθάρας, πιάνου και ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων.

Το 1998 ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της τις μουσικές σχολές Σύνθεση και τον εκπαιδευτικό όμιλο All Studies, όπου διδάσκει μουσική μέχρι και σήμερα.

Είναι παντρεμένη με τον, επίσης μουσικό, Γιάννη Βασιλακάκη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Πάνο. Ζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά της αλλά αγαπάει πολύ, σαν δεύτερη πατρίδα της , την Αλεξανδρούπολη, από την οποία κατάγεται ο σύζυγός της.

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…