Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα όνειρα των πρώτων

Τα όνειρα των πρώτων

0

Δ.Κοτόπουλος, Γ.Γεωργελές και Γ.Κοσμίδης «ξεχώρισαν» για τις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες 2021-2022 στην Ξάνθη

Μίλησαν στο «Ε» για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, τη διαχείριση του άγχους και το μέλλον που είναι γεμάτο επιλογές

Το τέλος στην αγωνία των μαθητών που δοκιμάστηκαν στις πανελλήνιες σήμανε την Τρίτη με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Συνολικά 1.134 υποψήφιοι στην Ξάνθη έδωσαν τον δικό τους αγώνα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 και δοκιμάστηκαν μέσα από την επίπονη διαδικασία των πανελληνίων , που αποτελεί το αποκορύφωμα μιας χρονιάς που απαιτεί θυσίες, προσήλωση, αφιέρωση, κόπο και πολύ διάβασμα.

Με την ολοκλήρωση αυτής της δοκιμασίας, το «Ε» συνομίλησε με κάποιους από τους μαθητές της Ξάνθης, που κατατάσσονται στους «πρώτους των πρώτων», αυτούς δηλαδή που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τις σπουδές που θέλουν να ακολουθήσουν.

Δ. Κοτόπουλος: «Θέλω να περάσω στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, μιας και η χαρά της προσφοράς με ‘’γεμίζει’’»

 

Ο Δημήτρης Κοτόπουλος απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις συγκεντρώνοντας συνολικά 19.575 μόρια

Ο Δημήτρης Κοτόπουλος απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις συγκεντρώνοντας συνολικά 19.575 μόρια.

Μιλώντας στο «Ε» σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ το σχολείο που με την επιστροφή μας στη δια ζώσης διδασκαλία μας επέτρεψε να αλληλεπιδράσουμε τόσο με τους καθηγητές μας, όσο και με τους συμμαθητές μας. Θέλω να περάσω στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, μιας και η χαρά της προσφοράς με ‘’γεμίζει’’. Ευτυχώς δεν επέτρεψα στο άγχος να με καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα, αν και υποσυνείδητα ίσως να αγχωνόμουν. Τώρα πια είμαστε χαλαρά. Θα κοιτάξω να απολαύσω αυτό το καλοκαίρι. Τέλος,θα ήθελα να επισημάνω σε όσους/ες ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες πως τα πράγματα είναι πιο εύκολα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολα από αυτό που φανταζόμαστε! »

Να σημειώσουμε ότι στο 1ο ΓΕΛ ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις πέτυχαν και οι:

Γεώργιος Παπαδόπουλος στην Κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής, με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,05  ( μόρια μέχρι 19.225)

Χρήστος Μπουκουβάλας στην Κατεύθυνση Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,58 (μόρια μέχρι 18.860)

Βαρβάρα Τριανταφυλλίδου στην Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, με γενικό βαθμό πρόσβασης 17,8 ( μόρια μέχρι 18.120

Γ. Γεωργελές: «Αφήνω πίσω μου αυτές τις εξετάσεις και είμαι γεμάτος ενθουσιασμό για αυτό που έρχεται»

Οι Γιώργος Γεωργελές και Γιώργος Κοσμίδης απόφοιτοι του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης αρίστευσαν συγκεντρώνοντας 19.100 μόρια

Οι Γιώργος Γεωργελές και Γιώργος Κοσμίδης απόφοιτοι του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης αρίστευσαν συγκεντρώνοντας 19.100 μόρια.

Ο Γ.Γεωργελές σημείωσε: «Με χαρακτηρίζει το αίσθημα της ικανοποίησης, αφού βλέπω ότι οι κόποι τριών χρόνων απέδωσαν. Είναι επιβεβαίωση ότι έχω δυνατότητες .Επιθυμώ να περάσω στο Μαθηματικό ΕΚΠΑ. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν αφήνω πίσω μου αυτή την κατάσταση των εξετάσεων και είμαι γεμάτος ενθουσιασμό για αυτό που έρχεται».

Γ. Κοσμίδης: «Δεν υπάρχει χρόνος για άγχος μόνο για διάβασμα!»

Ο Γιώργος Κοσμίδης σημείωσε: «Στόχος μου ήταν να περάσω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Μετσόβιο ,κάτι που νομίζω πως το έχω πετύχει με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα. Όσον αφορά το άγχος, μπορώ να πω πως δεν υπήρχε χρόνος για άγχος, μόνο για διάβασμα».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…